Εμπόλεμη ζώνη η Αθήνα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο – 19 συλλήψεις – Σοβαρά επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – ΦΩΤΟ – BINTEO

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς οι κουκουλοφόροι, μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, έστησαν οδοφράγματα κι άρχισαν να εκσφενδονίζουν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.Αρχικά, μικρής εντάσεως επεισόδια σημειώθηκαν στην είσοδο της ΓΑΔΑ όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ. Έγινε χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ακολούθησαν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τραυματίες στο μετρό των Αμπελοκήπων.

Τα επεισόδια κορυφώθηκαν στα Εξάρχεια, την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο όπου είχαν ταμπουρωθεί οι αντιεξουσιαστές και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βροχή από μολότοφ ακόμη και από την ταράτσα, στήνοντας πύρινα οδοφράγματα. Οι οδοί Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ έκαναν λόγο για οργανωμένο σχέδιο βίας, ενώ τα 30 άτομα που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο κτίριο Αβέρωφ βγήκαν από τους χώρους του Πολυτεχνείου κι επιτέθηκαν επίσης με μολότοφ, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Από τη ΓΑΔΑ παρακολουθούσαν τα επεισόδια δύο εισαγγελείς, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα των όσων συμβαίνουν στα Εξάρχεια. Έγιναν οκτώ προσαγωγές.

Ειδικό όχημα της αστυνομίας πραγματοποίησε ρίψεις νερού με τους αντιεξουσιαστές να απαντούν με μολότοφ. Το σκηνικό αυτο επαναλήφθηκε ενώ οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν ακόμη και με φωτοβολίδες ευθείας βολής.

Οι νεαροί με σιδηροπρίονα έκοψαν τα κάγκελα του Πολυτεχνείου, ενώ ήταν καλά οργανωμένοι και εφοδιασμένοι με μάσκες και κράνη που τους παρείχαν προστασία από τα χημικά των αστυνομικών. Αναρχικοί έκαψαν και μια ελληνική σημαία.

Συνολικά είκοσι οκτώ άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εκ των οποίων δεκαεννέα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη με τον χώρο γύρω από το ΑΠΘ να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Κουκουλοφόροι που βγήκαν από την Πολυτεχνική Σχολή εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς στο Παλαί Ντε Σπορ, καθώς και στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές.

Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. στην Πάτρα ξεκίνησε η ένταση από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών, στο ύψος της Κορίνθου και Ερμού και έβαλε φωτιές σε κάδους.

Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν στην Αγίας Σοφίας, όπου και εκεί σημειώθηκαν ρίψεις μολότοφ σύμφωνα με το thebest.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ