Ένταση στο Πολυτεχνείο – Προπηλάκισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσουν στεφάνι, με αφορμή τον εορτασμό της 45ης επετείου. Μεταξύ των στελεχών που βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι Νίκος Τόσκας, Πάνος Σκουρλέτης, ο Παναγιώτης Ρήγας, Θοδωρής Δρίτσας, Χρήστος Μαντάς, Αριστείδης Μπαλτάς, Δημήτρης Ρίζος, Νίκος Μανιός, Ελένη Σταματάκη, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Φίλης, Νίκος Συρμαλένιος, Σάκης Παπαδόπουλος και Σταύρος Αραχωβίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι τους επιτέθηκαν με στόχο να τους εμποδίσουν να μπουν τον χώρο και για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση στην είσοδο του Πολυτεχνείου.

Ρήγας στον Realfm 97,8 για τον προπηλακισμό στο Πολυτεχνείο: Στους νέους ανθρώπους δεν πρέπει να δίνονται τέτοια μηνύματα

“Η παρουσία η δική μου έχει και μία συμβολική αξία, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιστές στο Σύνταγμα και στη Δημοκρατία”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, αναφερόμενος στον προπηλακισμό που δέχτηκαν στο Πολυτεχνείο.

“Νομίζω ότι αυτό το οποίο επιχείρησε μία ομάδα νέων ανθρώπων να μην επιτρέψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία” σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

“Όσοι τους καθοδηγούν πολιτικά, να σκεφτούν ότι σήμερα και όταν μέσα στη Βουλή νοσταλγοί της Χούντας και του Παπαδόπουλου υπάρχουν τέτοιες ενέργειες προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Στην αντιπροσωπία ήταν άνθρωποι 70 και 80 ετών, οι οποίοι έχουν περάσει από τη Μακρόνησο, έχουν φυλακιστεί, έχουν δώσει και τη ζωή τους για τη Δημοκρατία στη χώρα μας παλεύοντας ενάντια στη Χούντα, δεν σεβάστηκαν ούτε αυτούς. Θεωρώ ότι στους νέους αυτούς ανθρώπους δεν πρέπει να δίνονται τέτοια μηνύματα και να καθοδηγούνται με αυτό τον τρόπο.”

Ακούστε το ηχητικό:

Τι δήλωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μπει στο Πολυτεχνείο, άγνωστοι τους επιτέθηκαν με στόχο να τους εμποδίσουν να μπουν στον χώρο.

Ο υφυπουργός Αμυνας Πάνος Ρήγας είπε: «Αυτό που σήμερα εδώ διαμορφώθηκε δεν τιμά τους αγώνες της γενιάς εκείνης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός έκανε λόγο για συγκεκαλυμμένο φασισμό. «Είναι οι αυριανοί φασίστες εν δυνάμει. Δεν θα τους αφήσει ο λαός, όμως, είναι μια αισχρή φασιστική μειοψηφία»

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε: «Πρόκειται για ενέργειες κάποιων οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση ανθρώπων που θέλουν να τιμήσουν τους αγώνες που έγιναν εκείνη την εποχή».

Ο Δρίτσας στο enikos.gr για τον προπηλακισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο

“To μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν ενωτικό και ενάντια στο φασισμό, ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο από ότι στις μέρες μας”, δήλωσε στο enikos.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν από αγνώστους στο Πολυτεχνείο.

”Κάθε προσπάθεια για τη διάσπαση δυνάμεων που βρίσκονται στη μάχη ενάντια στο φασισμό εξυπηρετεί άλλα σχέδια και όχι το πρωτεύον που είναι σήμερα”, τόνισε ο κ. Δρίτσας.Ποτάμι για τον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία

“Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού για τον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ