Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ομονοίας – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Περίπου πενήντα άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν απόψε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.

Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μαυροειδάκος για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας: Ήθελαν νεκρό οι δράστες – ΒΙΝΤΕΟ

Για «αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν νεκρό αστυνομικό» κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών Ευστράτιος Μαυροειδάκος, αναφερόμενος στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

«Περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη» είπε ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την κατάσταση των αστυνομικών που τραυματίστηκαν, ο κ.Μαυροειδάκος σημείωσε πως οι τρεις από τους συναδέλφους του πήραν εξιτήριο από το 401, ενώ ο τέταρτος παραμένει νοσηλευόμενος, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών τόνισε ότι δεν υπάρχει «πολιτική βούληση να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ