6 τρόποι για να καίτε περισσότερες θερμίδες

Ασκείστε συστηματικά, αλλά ο δείκτης της ζυγαριάς σας παραμένει κολλημένος;

Μάθετε μυστικά που βάζουν φωτιά στο μεταβολισμό.

Δώστε έμφαση σε όλο το σώμα

Ο διάδρομος ή το ποδήλατο γυμνάζουν μόνο τα πόδια, με αποτέλεσμα οι μύες του κορμού να παραμένουν σε αδράνεια. Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες, δοκιμάστε να τρέξετε κρατώντας βαράκια ή κάνοντας κινήσεις και με τα χέρια.

Ανταγωνιστικό πνεύμα

Τα γκρουπ μάς κινητοποιούν να αυξήσουμε το ρυθμό μας. Ακόμα και αν δεν παρακολουθείτε ομαδικά προγράμματα, φροντίστε να τρέχετε δίπλα σε έναν καλό δρομέα. Αυτό θα σας δώσει ώθηση να προσπαθείτε όλο και περισσότερο.

Αυξήστε το επίπεδο δυσκολίας

Φορέστε βαράκια γύρω από τους αστραγάλους αν προτιμάτε την αερόβια άσκηση ή επιλέξτε το τρέξιμο σε ανηφορικούς δρόμους.

Γρήγοροι ρυθμοί

Δεν είναι τυχαίο που η διαλειμματική προπόνηση θεωρείται από τις πιο hot μεθόδους άσκησης αυτή τη στιγμή. Μη φοβάστε τα προγράμματα υψηλής έντασης. Μπορεί να διαρκούν λιγότερο, έχουν όμως άμεσα αποτελέσματα. Ακολουθήστε τον εξής κανόνα: Για 8” κάνετε γρήγορα άλματα ή σχοινάκι και συνεχίζετε για 12” με χαλαρές διατάσεις.

Βγείτε έξω

Επιλέξτε να μεταφέρετε το workout σας στο ύπαιθρο. Ασκηθείτε στο πάρκο, κάντε τρέξιμο στην παραλία ή ποδήλατο στο δρόμο. Η φυσική κλίση του εδάφους αυξάνει έτσι κι αλλιώς το επίπεδο δυσκολίας.

«Ναι» στις εναλλαγές

Μην επιμένετε σε μία μόνο μέθοδο προπόνησης. Όσο οι μύες συνηθίζουν, τόσο λιγότερες θερμίδες θα καίτε με τον καιρό. Δοκιμάστε μία φορά την εβδομάδα να κάνετε τρέξιμο, μία γιόγκα και μία αερόβια άσκηση.

Πηγή: elle.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι άσκησης

Η μαγική φόρμουλα για κάψιμο λίπους λίγο πριν τις διακοπές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ