Το ξέσπασμα της μάνας στη δίκη για τον παιδοκτόνο της Πετρούπολης

Της Άννας Κανδύλη

Για προμελετημένο έγκλημα έκανε λόγο η η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης που της αφαίρεσε τη ζωή ο ίδιος της ο πατέρας μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η μάρτυρας καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου ξεκίνησε σήμερα η δίκη του 56χρονου, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο έκλεισε το στόμα και τη μύτη της κόρης του, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους, επικαλέστηκε προς τούτο μήνυμα που είχε λάβει από το σύζυγό της λίγες ημέρες πριν το τραγικό περιστατικό.

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου….Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…» ανέφερε το μήνυμα το οποίο, ωστόσο, η υπεράσπισή του αμφισβήτησε πως εστάλη από τον 56χρονο.

Η τραγική μάνα κατά την κατάθεση της αναφέρθηκε στα 19 χρόνια που έζησε με τον κατηγορούμενο. Περιέγραψε μια δύσκολη σχέση που κατέληξε σε διαζύγιο το 2011. Τα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν προσπάθειες επανασύνδεσης , είπε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το επίμαχο διάστημα η ίδια είχε φύγει μαζί με τον μικρό γιο τους για το πατρικό της, στην Κέρκυρα και ο κατηγορούμενος διαπληκτιζόταν με το κορίτσι που είχε μείνει μαζί του στην Αθήνα, επειδή δεν συμφωνούσε με τη σχέση που διατηρούσε με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής.

Ωστόσο όπως σημείωσε, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατηγορούμενος θα έκανε κακό στο παιδί τους. “Η Ειρήνη ήταν ένα χαρούμενο παιδί, είχε όνειρα. Είχε ζωή, είχε όνειρα… ” είπε κλαίγοντας.

Εισαγγελέας: Τι τον ώθησε ;

Μάρτυρας: Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη. Αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση… Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος (…)

Εισαγγελέας: Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει; Μπήκε και εκείνος στην εντατική.

Μάρτυρας: Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.

Εισαγγελέας: Αν είχατε επιστρέψει τι νομίζετε ότι θα είχε κάνει;

Μάρτυρας: Μπορεί και να το έκανε μπορεί και όχι. Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της Ειρήνης. Δεν το ξέρω στο παρελθόν με είχε χτυπήσει.»

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία ο ίδιος επικαλέστηκε μέσω του συνήγορου του με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Κλείνοντας την κατάθεσης της, εμφανώς φορτισμένη γύρισε προς τον πρώην σύζυγό της και του ψιθύρισε «Θα σε διαλύσω”.

Ο 56χρονος αρνήθηκε και την κατηγορία κάνοντας λόγο για μειωμένο καταλογισμό ενώ υποστήριξε πως δεν είναι σε θέση ” να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν”. Η υπεράσπιση του μάλιστα άφησε υπόνοιες ότι τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση.

«ΔΥΣΤΡΟΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Ως έναν δύσκολο και δύστροπο άνθρωπο παρουσίασαν μέσα από τις καταθέσεις του τον κατηγορούμενο συγγενικά του πρόσωπα. Μόνο η μητέρα του τον υποστήριξε ενώ οι δυο πρώην σύζυγοι του στέκονται απέναντι του ζητώντας την τιμωρία του.

Η αδελφή του κατέθεσε πως κατά καιρούς άκουγε καβγάδες στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές αφορμή ήταν, όπως είπε, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγος του είχε φύγει από το σπίτι και εκείνος ήθελε να ξανασμίξουν. Μάλιστα, ζητούσε επίμονα από την 18χρονη να μεσολαβήσει.

Στις 30 Αυγούστου του 2017, λίγο πριν τις 10 το πρωί η γυναίκα άκουσε την ανιψιά της να καλεί την ίδια και το γιο της σε βοήθεια . ” Τρέξαμε με το γιο μου για να δούμε από πού μπορούμε να μπούμε στο σπίτι. Χτυπούσαμε τα κουδούνια , την πόρτα. Προσπαθήσαμε να σηκώσουμε το ρολό . Ήταν όλα σφραγισμένα. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και όταν είδαμε να βγαίνει καπνός από την πόρτα καλέσαμε και την πυροσβεστική” κατέθεσε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε και αυτή πως ο αδελφός της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου 2017.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ