“Έφυγε” ο Χάτσικο της Κρήτης – Επί οκτώ χρόνια πήγαινε στο σουπερμάρκετ περιμένοντας το αφεντικό του – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκινεί η ιστορία του Xάτσικο της Κρήτης, που πέθανε οκτώ χρόνια μετά το αφεντικό του.

Επί οκτώ χρόνια πήγαινε κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελλών, περιμένοντας το αφεντικό του το οποίο όμως έχει φύγει από τη ζωή έπειτα από ανακοπή που υπέστη στο σουπερμάρκετ. Κάθε μέρα εμφανιζόταν στην είσοδο του σουπερμάρκετ, με την ελπίδα να ξαναδεί τον καλύτερο του φίλο, τον οποίο συνόδευε στα ψώνια. Και κάθε φορά που δεν τον συναντούσε επέστρεφε στο σπίτι όπου διέμενε εκείνος.

Πλέον, και το γέρικο σκυλί πέθανε καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμμένη με τους κατοίκους της περιοχής να συγκεντρώσουν ένα μικρό ποσό για την ευθανασία του.

«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», επεσήμανε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν τη συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού καθώς και το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.

«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του, το οποίο όμως υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».

Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ