“Πέθαναν” τον Κώστα Γαβρά – Η αντίδραση του γνωστού σκηνοθέτη και ο fake λογαριασμός της Μυρσίνης Ζορμπά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι “πέθανε” ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, την οποία αναπαρήγαγαν και πολλά ελληνικά sites. Το enikos.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία και μας είπαν χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για “fake news” και ότι ο Κώστας Γαβράς “ζει και βασιλεύει”.

Την “είδηση” του θανάτου υποτίθεται ότι έκανε γνωστή η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, μέσω Twitter.

«Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Ελληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο», ανέφερε το συγκεκριμένο tweet.

Αμέσως, η είδηση κυκλοφόρησε με αστραπιαία ταχύτητα στο διαδίκτυο. Λίγο αργότερα στον επίμαχο λογαριασμό του Twitter εμφανίστηκε νέο tweet που ανέφερε ότι ο λογαριασμός έχει δημιουργηθεί από έναν Ιταλό δημοσιογράφο.

Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά με δηλώσεις της στην ΕΡΤ1 υπογράμμισε ότι ο λογαριασμός στο twitter που «πέθανε» τον Κώστα Γαβρά δεν είναι δικός της.

Γαβράς: Είμαι πολύ καλά

Στο μακάβριο hoax που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και τον ήθελε νεκρό, απάντησε ο ίδιος ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Έκανα δύο μήνες περίπου διακοπές στην Ελλάδα σαν τουρίστας, και σας διαβεβαιώνω είμαι πολύ καλά” υπογράμμισε και πρόσθεσε: “κάποιος έκανε ένα καλαμπούρι κακής ποιότητας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ