Αρχηγός Πυροσβεστικής: Έχουν καεί αυτοκίνητα και φορτηγά – Το πλοίο έχει πάρει κλίση – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται στο λιμάνι του Πειραιά η κατάσβεση της φωτιάς στο γκαράζ 3 του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ εν πλω, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο για τα Χανιά.

Το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι του Πειραιά και να αποβιβάσει με ασφάλεια τους 875 επιβάτες.

Πριν από λίγη ώρα, άνοιξε ο καταπέλτης οχημάτων του πλοίου, καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία με τη χρήση αφρού και νερού, μπόρεσε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη φωτιά. Μέσα στο γκαράζ παραμένουν εστίες καπνού, ενώ ήδη απομακρύνθηκαν κάποια φορτηγά. Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 οχήματα.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού. Πρόσθεσε ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Επίσης, δήλωσε ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου, ενώ τόνισε ότι το πλοίο δεν μετέφερε εύφλεκτα υλικά.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα.

Το πλοίο έχει πάρει κλίση από τα πολλά νερά που έχουν πέσει μέσα και από τις πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και από το σχέδιο που έχει το πλοίο για την αυτοκατάσβεση, όπως είπε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ότι για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420. Η εταιρεία ήδη προώθησε κάποιους επιβάτες με άλλο πλοίο στον προορισμό του και κάποιους άλλους τους φιλοξενεί σε ξενοδοχεία.

Δείτε τις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ