Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία στην Κρήτη – Η ΕΛΑΣ τον συνδέει με εμπόριο όπλων

Γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αρχές, έχει πέσει στα χέρια της Αστυνομίας. Αιτία είναι η παράνομη δράση του στον τομέα της αγοραπωλησίας όπλων και άλλων ειδών, όπως σφαιρών, tazer, replica όπλων κ.α.

Εδώ και ένα μήνα ο κλοιός είχε σφίξει για τον επιχειρηματία. Σήμερα μετά από επιχείρηση και έλεγχο που έγινε σε διάφορα σημεία που διατηρεί ο εν λόγω επιχειρηματίας, βρέθηκε αριθμός όπλων και άλλων ειδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιούνται και άλλες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπλα τα οποία προέρχονται από τη Βουλγαρία, αλλά και από άλλες χώρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr ο κλοιός άρχισε να σφίγγει γύρω του και πάλι, όταν εντοπίστηκαν φορτία με όπλα, τόσο στον Προμαχώνα, όσο και στο αεροδρόμιο.

Ενώ παλαιότερα είχαν εντοπιστεί φορτία στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Οι έρευνες μέχρι στιγμής έχουν αποκαλύψει έναν τεράστιο αριθμό όπλων ενώ έχουν γίνει και άλλες έξι συλλήψεις πιθανώς συνεργών του.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι γνώριμος των Αρχών καθώς, έχει διαπράξει πολλές παρανομίες που σχετίζονται με πλαστά έγγραφα, πλαστές ταυτότητες, ψεύτικα ΑΦΜ και φυσικά την αγοραπωλησία των όπλων και των λοιπών ειδών. Είχε 2-3 τηλεφωνικά νούμερα, στα οποία δεχόταν τις παραγγελίες για όπλα από όλη την Ελλάδα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το θέμα απασχολεί εδώ και πολλούς μήνες την κεντρική Διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα, από όπου και δόθηκε η εντολή για να προχωρήσει η τοπική Αστυνομία στις έρευνες και στη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία.

Αυτό που μένει να δούμε είναι τα αποτελέσματα των ερευνών, αλλά και τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν και σε ποιους, στα πλαίσια του ανακριτικού έργου και της δικαστικής διαδικασίας.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ