Μόνο στο enikos.gr: Στο “πόδι” γονείς και μαθητές στον Βύρωνα – “Λουκέτο” της πολεοδομίας σε δημοτικό σχολείο που κρίθηκε ακατάλληλο- ΦΩΤΟ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στον Βύρωνα, ύστερα από το σφράγισμα, εν μέσω της σχολικής περιόδου, του ιστορικού 4ου Δημοτικό Σχολείο, γνωστό ως «Χαραλαμπόπουλου», ένα από τα τέσσερα μόλις εναπομείναντα κτίρια της προσφυγικής γειτονιάς του Βύρωνα κατασκευής του 1923-1924.

Από χθες, τα παιδιά, δεν κάνουν μάθημα και οι γονείς αναζητούν απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikos.gr, οι γονείς των μαθητών, έχοντας ήδη πρώτα απευθυνθεί από τις αρχές του χρόνου, αρκετές φορές στον Δήμο για να γίνουν εργασίες ανακατασκευής, τελικά στράφηκαν στην πολεοδομία, καθώς έκριναν πως τα παιδιά τους κινδυνεύουν καθημερινά, λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων του κτιρίου.

Η πολεοδομία, στο πόρισμά της μετά την αυτοψία που διενήργησε, διαπίστωσε ότι πράγματι, το κτίριο είναι ακατάλληλο και έστειλε “τελεσίγραφο” δέκα ημερών στη Δημοτική Αρχή, να σφραγιστεί άμεσα, έως ότου κριθεί ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να είναι ξανά κατάλληλο για χρήση.

Οι γονείς πήγαν εκ νέου στον Δήμαρχο Βύρωνα προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση, ο οποίος αποφάσισε να βάλει “λουκέτο” στο σχολείο… “μέχρι νεοτέρας”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ακούστε τι δήλωσε η Αφροδίτη Νάνου, μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου στον Βύρωνα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ