Έτσι τα… έλεγαν μεταξύ τους μάνα, γιοι και νύφη για τα ΑΤΜ που ανατίναζαν

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τα μέλη της σπείρας, η οποία με τη μέθοδο “Plofkraak”, προκαλούσαν εκρήξεις σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και εν συνεχεία, αποσπούσαν τα χρήματα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι μια μητέρα με τους δύο γιους της και τη “νύφη” της.

“Ρώτα και τη μαμά, έχει μπόλικα (κουκούλες full face), πού πήγαν, ρε μ@@@@@”, λέει ο ένας αδελφός στον άλλο κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας τους, που εμπεριέχεται στη δικογραφία.

Σε μία άλλη συνομιλία περιγράφεται ένας τσακωμός ανάμεσα στο ζευγάρι, που απειλεί να “εξαρθρώσει” τη σπείρα, καθώς εξοργισμένη η 21χρονη λέει στο σύντροφό της πως θα καταγγείλει τη δράση του στην Αστυνομία αν δεν σταματήσει τα “παιχνίδια”.

‘Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, στις 19 Ιανουαρίου 2018, ο ένας αδελφός επικοινωνεί με τον άλλον και του ζητά την κουκούλα, ο άλλος του απαντά ότι είναι στο γκαράζ που βρίσκεται η μοτοσικλέτα αλλά είχε ξεχάσει τα κλειδιά σε ένα αυτοκίνητο και θα του τα φέρουν.

Ένας από τους κατηγορούμενος περιγράφει στην κατάθεση του: “Πήγαμε σε ένα χωριό στην Άρτα μαζί με άλλους όπου ανατινάξαμε ένα ΑΤΜ αλλά δεν πήραμε λεφτά γιατί αυτό άνοιξε από μέσα και δεν μπήκαμε στο εσωτερικό της τράπεζας”.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρει τη δεύτερη προσπάθεια: “Το πώς ανατινάζεις ένα ΑΤΜ το είδα στο ίντερνετ και είπα να το δοκιμάσω γιατί δεν θα πάθαινε και κανένας τίποτα. Στο χωριό αυτό πήγαμε δυο φορές γιατί την πρώτη φορά δεν προλάβαμε να την κάνουμε. Τη δεύτερη φορά που πήγαμε, μετά από τέσσερις ημέρες εκεί, προς το τέλος του 2017, πήραμε ένα φορτηγάκι που ήταν αραγμένο σε μια πλατεία και το χρησιμοποιήσαμε για να πάμε στο ΑΤΜ που ήταν σε μια τράπεζα. Εκεί, εγώ χρησιμοποίησα την μπουκάλα οξυγόνου, που είχαμε φέρει, και καλώδια, που είχα συνδέσει, και αφού άνοιξα την κάνουλα της μπουκάλας με σωληνάκι, έβαλα αέριο στο κενό που έχει το ΑΤΜ και που βγαίνουν τα λεφτά. Με το τέιζερ κάναμε σπινθήρα και το ΑΤΜ ανατινάχθηκε, αλλά, όπως είπα, δεν μπήκαμε μέσα στην τράπεζα και έτσι δεν πήραμε τα λεφτά”.

Ο ίδιος κατηγορούμενος, ο οποίος προφυλακίστηκε μαζί με έναν από τους αδελφούς, περιγράφει την ημέρα της σύλληψης: “Μετά από μία βδομάδα ήπια ξανά ηρωίνη και άρχισα να ξανακάνω μ@@@@@@@ για να μπορώ να έχω χρήματα. Έτσι πήγαμε τα ξημερώματα μαζί με τους άλλους και κάναμε δύο ΑΤΜ. Στο πρώτο ΑΤΜ που πήγαμε στην οδό Πειραιώς στο σούπερ μάρκετ αυτό δεν ανατινάχθηκε, γιατί όταν του βάλαμε το αέριο αυτό έβγαλε κάτι από μέσα και δεν μπορούσε να γίνει έκρηξη. Φύγαμε από αυτό με τη μηχανή, το ΚΤΜ, που είχαμε και τη βρήκατε, και πήγαμε σε ένα άλλο ΑΤΜ στου Ρέντη, όπου εκεί καταφέραμε και το ανατινάξαμε. Πήρα μια κασετίνα μικρή που όμως μέσα είχε μόνο 70 ευρώ και φύγαμε. Μας βρήκαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και μας καταδίωξαν, αλλά καταφέραμε να τους ξεφύγουμε και αφήσαμε τη μηχανή στον Πειραιά. Μετά όμως μας πιάσατε εσείς”.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ