Συμπλοκή αντιεξουσιαστών με μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο – ΦΩΤΟ

Συμπλοκή σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη μεταξύ αντιεξουσιαστών και φίλων της «Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποιούσε πορεία στην πλατεία Ελευθερίας διαμαρτυρόμενη για την παρουσία της Χ.Α. στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα. Και η κατάσταση οξύνθηκε ακόμη περισσότερο, όταν οι αντιεξουσιαστές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον περιφερειακό σύμβουλο της «Ελληνικής Αυγής», Γιώργο Σπυρόπουλο.

Ακολούθησε επίθεση εναντίον του και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

Λίγο αργότερα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον περιφερειακό σύμβουλο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, δολοφονική χαρακτηρίζεται και η συμπεριφορά έναντι των αντιεξουσιαστών που είχε ένας οδηγός πολυτελούς τζιπ, (πιθανώς μέλος της ομάδας των Χρυσαυγιτών) με το οποίο κινήθηκε πάνω στην Πλατεία Ελευθερίας προς τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, πατώντας γκάζι και περνώντας μέσα από τους διαδηλωτές χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει κάποιον από αυτούς.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές (αστυνομικοί βρίσκονταν και μπροστά στο συμβάν) ενώ τα στοιχεία της πινακίδας του τζιπ (μάρκας BMW και χρώματος ασημί) κρατήθηκαν ώστε να υποβληθεί και μήνυση.

Κατά του συγκεκριμένου οχήματος οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να το σταματήσουν.Πηγή:ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ