Καταγγελία μέσω Realfm 97,8 για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Μάνδρα – Τι απαντούν από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου

Οδηγός φορτηγού που κλήθηκε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από κάποιο δήμο της χώρας στη Μάνδρα για τους πλημμυροπαθείς κατήγγειλε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ότι τα προϊόντα παραμένουν στοιβαγμένα σε αποθήκες.

“Παρέλαβα παλέτες και τις μετέφερα για τον δήμο της Μάνδρας. Πήγα σε μία αποθήκη τεραστίων διαστάσεων. Μιλώντας με τον υπεύθυνο εκεί μου είπε ότι υπάρχουν τόνοι τροφίμων, ρουχισμού, παπούτσια που δεν ‘φεύγουν’, έχουν μείνει εγκλωβισμένα μέσα στην αποθήκη. Και ότι έρχονται τα βράδια φορτώνουν και τα παίρνουν να τα μοιράσουν” είπε μεταξύ άλλων ο οδηγός του φορτηγού και σημείωσε: “Μου φάνηκε περίεργο που δεν έχει γίνει διαλογή των ευπαθών προϊόντων και στοιβάζονται εκεί σε παλέτες. Γιατί φορτώνουν τα βράδια;”

Ο κ. Αντωνίου, κοινωνικός λειτουργός του κοινωνικού παντοπωλείου Μάνδρας ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη καταγγελία απάντησε μεταξύ άλλων “τα προϊόντα φυλάσσονται σε αποθήκες που έχουν προσφερθεί από εταιρείες. Η διανομή γίνεται κανονικά, σε 20 μέρες έχουμε δώσει περίπου 6.000 σακούλες τρόφιμα και 3.000 σακούλες απορρυπαντικά. Τα παπούτσια και τα ρούχα, λίγα έχουν πάει στις αποθήκες, τα περισσότερα έχουν πάει στο Πολιτιστικό, στο ΚΑΠΗ, στο πνευματικό κέντρο του δήμου. Εκεί υπάρχουν εθελοντές που τα συσκευάζουν σε σακούλες” και πρόσθεσε:

“Αυτά τα οποία ακούστηκαν ότι πετάχτηκαν δεν είναι δικά μας, τα πήραν από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, δεν ήρθαν ποτέ στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου. Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι της τάξεως των 200 τ.μ, πού να τα βάλουμε τα υπόλοιπα; Παίρνουμε τα προϊόντα από την αποθήκη και τα πηγαίνουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου. Δεν νομίζω να υπάρξει άλλος τρόπος διανομής”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ