Η πρωτοφανής εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η αντίδραση του Καμμένου

Ομάδα του «Ρουβίκωνα» αποτελούμενη από περίπου 15-20 άτομα εισήλθε το μεσημέρι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από την πύλη της λεωφόρου Μεσογείων, -απ’ όπου εισέρχονται τα αυτοκίνητα-, προχώρησε στον προαύλιο χώρο και πέταξε φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον των ιμπεριαλιστών. Το προσωπικό της πύλης προσπάθησε να κατεβάσει τα σιδερένια ρολά της πύλης ώστε να εγκλωβίσει εντός του ΥΠΕΘΑ τους εισβολείς . Όμως τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τις προκηρύξεις και αποχώρησαν τρέχοντας. Ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο Π. Καμμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τουΓΕΕΘΑ:

“Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία”.

Το βίντεο από την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας.

Πηγή πληροφοριών : ΑΠΕ- militaire.gr

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-militaire.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ