ΚΕΕΛΠΝΟ: Αρνητικά τα αποτελέσματα για χολέρα στο «Έλενα» – Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου, όπως το δονάκιο της χολέρας, που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα – Βενιζέλου, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως σημειώνει τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα).

Την επόμενη Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα – Βενιζέλου.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη.

Η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας».

Υπενθυμίζουμε ότι οι καταγγελίες για την ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας στο μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”, προκάλεσαν την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, μετά από σχετικό έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο διευκρινίζεται ότι δεν τεκμηριώνεται η εμφάνιση του βακτηρίου στο μαιευτήριο διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτής, θα ερευνηθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Στο έγγραφο του αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει, ότι “με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ