Ιωάννινα: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε Ασβεστοχώρι και Κωστάνιανη – ΦΩΤΟ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς και να εμποδίσουν νέες αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν οικισμούς τόσο στο Ασβεστοχώρι όσο και στην Κωνστάνιανη.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε κοντά στην χωματερή της Δουρούτης το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο από αργά το απόγευμα. Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι ρίψεις νετού από το Καναντέρ που επιχείρησε στην περιοχή. Από το απόγευμα του Σαββάτου οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί με τμήματα που μεταφέρθηκαν από την Βόρεια Ελλάδα.

Στα Γιάννενα βρίσκεται και ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Δήμος Αναγνωστάκης ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης μαζί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κώστας Σκούπρα.

Καταλυτική ήταν και η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών με μηχανήματα και υδροφόρες.

Η παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στο Ασβεστοχώρι παραμένει ισχυρή ενώ στον οικισμό, όπου απειλήθηκαν σπίτια και επιχειρήσεις και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, παραμένουν και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής έχουν κινηθεί προς το βουνό όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις, όπως και προς την Κωνστάνιανη προκειμένου να αποφευχθεί εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου είδαν τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών τους, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη και έσωσαν όχι μόνο σπίτια, αλλά και επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες.

Το πρωί της Κυριακής κι ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο θα αποφασιστεί αν θα επιχειρήσουν και πάλι εναέρια μέσα. Εν τω μεταξύ ανεξέλεγκτη είναι μεγάλη φωτιά στους Παπαδάτες Πρέβεζας, η οποία καίει δασική έκταση.

Πηγή: epiruspost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ