Ισχυρός μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κω – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στα τουρκικά παράλια, κοντά στην Κω. Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού, ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 10:42 το πρωί της Τρίτης.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια, 49 χλμ. Ανατολικά – βορειοανατολικά της Κω.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο νησί της Κω.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας, πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

Δεν προκλήθηκαν ζημιές στην Κω από τον νέο ισχυρό σεισμό 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 10: 42 σήμερα, στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας που βρίσκεται σε έξαρση, και το επίκεντρο της οποίας υπολογίζεται στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους κατοίκους του νησιού, καθώς και στη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα πέραν της δικαιολογημένης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 358 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας ή 38χλμ βορειοανατολικά της Κω.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ