Φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή στον κατηγορούμενο που προσέβαλε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Της Άννας Κανδύλη

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Ζ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον άνδρα που προχώρησε σε ανάρμοστους σχολιασμούς για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχο τον -κατ’ ομολογία του- χρυσαυγίτη για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού.

Ο -κατά δίκη του ομολογία- μέλος της Χρυσής Αυγής είχε φωνάξει προς τη μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα: “Που είναι ο Παύλος σου τώρα;”.

Η οικογένεια Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο και φωτογραφικό υλικό για την δράση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου, η κ. Φύσσα είπε πως “οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα”

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι.

Σε φωτογραφίες που της επεδείχθησαν από τα επεισόδια που έγιναν στη δικαστική αίθουσα, η Μάγδα Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, όπως και ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα.

“Τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός” είπε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό περιέγραψε λεπτό προς λεπτό ο αδελφός της Μάγδας Φύσσα. “Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι, που δεν άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή”.

Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομία. Η αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου… Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους ειναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί”.

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν εγώ

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε, κατά την απολογία του, πως: “Έχω πάει και άλλες ημέρες στη δίκη. Δεν ειχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ”, είπε και υποστήριξε πως η άλλη πλευρά ξεκίνησε τα συνθήματα προκαλώντας ένταση.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη την ημέρα είναι λογικό από όλα τα άτομα να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται “Πού είναι ο Παύλος σου τώρα”; αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…

Πρόεδρος: Τότε γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Για αυτό θέλω τους αστυνομικούς… Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο, να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά κατηγορούν εμάς, τους χρυσαυγίτες…

Εξερχόμενος του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως: “Δεν χλεύασα κανέναν. Υπάρχει και δεύτερος βαθμός”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ