Κρήτη: Αγανάκτηση αγροτών και επιβατών για την απεργία της ΠΝΟ – ΦΩΤΟ

Φορτώνονται από αργά το βράδυ της Πέμπτης σε πλοίo της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου οι νταλίκες με τα ευπαθή αγροτικά προιόντα που έχουν ως προορισμό τον Πειραιά.

Οι αγρότες της Κρήτης βρέθηκαν στο λιμάνι από το απόγευμα της Πέμπτης, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική ζημιά που τους προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ.

Εκτός από τις νταλίκες με τα αγροτικά προιόντα στο πλοίο επιβιβάστηκαν και πολλοί επιβάτες, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί η ώρα απόπλου, αφού το δρομολόγιο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μέχρι το πρωί, όταν θα συνεδριάσει εκ νέου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι των αγροτών βρέθηκαν στα δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου όπως είχαν αρχικά συμφωνήσει να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΠΝΟ η απεργία της οποίας τους οδηγεί, όπως λένε, στην καταστροφή.

Ωστόσο δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την έκδοση προσωρινής διαταγής λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Η πρόεδρος έκρινε ότι αρμόδιο είναι το αντίστοιχο δικαστήριο του Πειραιά όπου έχει την έδρα της η ΠΝΟ.

Όπως έγινε γνωστό ο δικηγόρος του αγροτικού συλλόγου Φαιστού θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά για να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με αίτημα κάθε μέρα για όσο διάστημα διαρκεί η κινητοποίηση να αποπλέει πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, δόθηκαν γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες θα εξετάσει στη συνεδρίασή της η ΠΝΟ.

Η νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και λήγει στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές, ενώ η ένωση των ακτοπλόων, με ανακοίνωσή της, έχει ζητήσει από την ΠΝΟ την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς, όπως αναφέρει, «βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και εκατομμύρια συμπολίτες μας προσδοκούν να κερδίσουν “τα προς τα ζην” στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα».

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ