Σοκαριστικές εικόνες – Διακινούσαν τους πρόσφυγες σε κρύπτες – ΒΙΝΤΕΟ

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα στην Ιταλία και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η αποδόμηση των δύο αυτών οργανώσεων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα τις υποθέσεις χειρίστηκαν η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος και την πληροφοριακή υποστήριξη των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας και της EUROPOL .

Σε Αττική, Κατερίνη και Προμαχώνα συνελήφθησαν 17μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων. Πρόκειται για 12 υπηκόους Ιράκ, τρεις Έλληνες, ένα υπήκοο Ιράν και ένα υπήκοο Πολωνίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 10 άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, από τους οποίους οι 4 αλλοδαποί έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκε στον Προμαχώνα φορτηγό , το οποίο οδηγούσε ένα από τα μέλη της οργάνωσης, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν, σε ειδικές διαμορφωμένες «κρύπτες», στην καμπίνα και στο ντεπόζιτο καυσίμων, πέντε αλλοδαποί. Η ατμόσφαιρα στις κρύπτες ήταν αποπνικτική και καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη τη διαδρομή για τους διακινούμενους.

Οι δύο ομάδες συστήθηκαν τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2017 και αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου αλλοδαπών από το ελληνικό έδαφος, με προορισμό την Ιταλία και τη Βόρεια Ευρώπη, μέσω των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

Μάλιστα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών επεδίωξαν τη διακίνηση τουλάχιστον 100 αλλοδαπών, προσδοκώντας κέρδη που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ