5 ακροδεξιές οργανώσεις στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Ηγετικό στέλεχος των ταγµάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ο 30χρονος που συνελήφθη για βίαιη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στις φυλακές, όμως οι υπόγειες διεργασίες για την ανασύσταση του συγκεκριμένου «χώρου» είναι σε πλήρη εξέλιξη, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα.

Έπειτα από την απόφαση του Αρείου Πάγου για διερεύνηση αδικημάτων από τα νέα τάγματα εφόδου, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει πέντε ναζιστικές οργανώσεις, που έχουν άμεση σχέση με την εγκληματική οργάνωση και δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Η μία από αυτές στελεχώνεται από «ιδεολόγους» του ναζισμού στην Ελλάδα, οι οποίοι ανήκαν στην πρώτη γενιά των μελών της Χρυσής Αυγής, από την οποία και αποσπάστηκαν, καθώς θεωρούσαν πως «πλέον η οργάνωση έχει χάσει τον εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα της».

Πρόσφατα, μέσω ιστοτόπου που διατηρούν, τα μέλη της ομάδας αναφέρθηκαν και στα επεισόδια στη Σταυρούπολη, αποκαλύπτοντας χωρίς περιστροφές τον βίαιο χαρακτήρα τους και τη ναζιστική ιδεολογία τους.

«Δεν είμαστε συντηρητικοί και σε καμία περίπτωση απλώς δεξιοί, προσπαθούμε να είμαστε εθνικοσοσιαλιστές νεοφασίστες και πάνω από όλα αντιδημοκράτες. Ακούω τους νεοεθνικιστές να λένε ότι “καταδικάζουν τη βία και τους μαθητές που έριξαν μπουνιές και καλώς προσάγονται οι νεοναζί”. Οχι, κύριοι, καλωσορίζουμε την αντικαθεστωτική βία απέναντι στις εφεδρείες του συστήματος, δεν απολογούμαστε αν φοράνε μαύρα, αν χαιρέτησαν φασιστικά, αν είναι οπαδοί. Τέρμα οι δηλώσεις μετανοίας που σας έμαθε το σινάφι της Κατεχάκη. Εμπρακτη αλληλεγγύη», έγραφε η φρικώδης ανάρτηση.

Συνδεδεμένη με αυτή την οργάνωση θεωρείται μία ακόμα ομάδα, η οποία λειτουργεί υπό τον «μανδύα» αθλητικού συλλόγου πολεμικών τεχνών. Σε αυτήν ανήκει ο 30χρονος που καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση σε μέλη αριστερής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, την περασμένη Κυριακή.

Οταν βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, αποποιήθηκε την «ιδεολογία» του, λέγοντας πως δεν είναι φασίστας, ακολουθώντας την πρακτική των ομοϊδεατών του. Στην πραγματικότητα, όμως, μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, υπήρξε επιφανές μέλος τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Μέχρι και την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ο προσφάτως καταδικασθείς φερόταν ως ένας εκ των επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου στα Ανω Λιόσια.

Η Realnews παρουσιάζει και φωτογραφία που τον δείχνει στην πρώτη σειρά των στρατιωτικά παρατεταγμένων μελών της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ανω Λιοσίων. Σημειώνεται πως η τοπική οργάνωση των Ανω Λιοσίων, όπως και αυτή της Νίκαιας, θεωρείτο η πιο «σκληρή» της Χρυσής Αυγής.

ακροδεξιές οργανώσεις

Χαρακτηριστικό είναι ότι, έπειτα από τη θρασύδειλη επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη και αφού είχε παρέλθει χρονικά η διαδικασία του αυτοφώρου, ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε την καλά φυλασσόμενη οργάνωση των Ανω Λιοσίων για να πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Μετά την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο 30χρονος μεταπήδησε στον δήθεν αθλητικό σύλλογο, που στην ουσία αποτελεί μια νεοναζιστική οργάνωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο έτος οι πιο γνωστοί χρυσαυγίτες του πρόσφατου παρελθόντος ακολουθούν μια τακτική ένταξης σε άλλες ακραίες ομάδες, χωρίς να έχουν απαρνηθεί τη «μητρική» οργάνωση, κάτι που φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση του 30χρονου.

 

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ