Βιβλίο… επανάσταση για την νοηματική – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο επικοινωνίας μεταξύ των κωφών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, αλλά και των ακουόντων.

Το i-book υπό τον τίτλο International Signs: A practical kit, σχεδιάστηκε με πολύ μεράκι, με απώτερο σκοπό να αποτελέσει την αρχή για τη σύσταση μιας κοινωνικής επιχείρησης, στην οποία θα εργάζονται κατά κύριο λόγο άτομα κωφά ανεξαρτήτως εθνικότητας, στο πλαίσιο της διάδοσης των 17 Υλοποιήσιμων Στόχων Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την Ατζέντα 2030.

Ο Πρακτικός αυτός Οδηγός είναι ένα πολύγλωσσο ηλεκτρονικό βιβλίο (μεταφρασμένο στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ελληνικά), ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους: Κωφούς και ακούοντες, οποιασδήποτε εθνικότητας που σχεδιάστηκε από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου μicrokosmos σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κωφών του Τορίνο.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν Οδηγό Εκμάθησης του Διεθνούς Σήματος μέσω μη-τυπικής μάθησης. Περιλαμβάνει μια ενότητα διαδραστική, όπου ο αναγνώστης μέσω κλειστών ερωτήσεων, καλείται να εξερευνήσει την Κουλτούρα των Κωφών και θεματικά κεφάλαια που περιλαμβάνουν σήματα (βίντεο με κάθε σήμα) και την απόδοσή τους στο Διεθνές Σήμα.

Οι τίτλοι των κεφάλαιων είναι οι εξής: Καθημερινή Ζωή, Οικογενειακή Ζωή, Σχολική Ζωή, Χρόνος, Χρώματα, Ρήματα και Προτάσεις.

Μέσω της δράσης αυτή, οι δημιουργοί, θέλουν να αναδείξουν τη σημασία της πολιτιστικής προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία (με βάση τα άρθρα 30 και 32 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, 2006) και να συμβάλουν ταυτόχρονα στη διάδοση του Διεθνούς Σήματος ως μέσου διάδοσης της Κουλτούρας των Κωφών και άρσης των όποιων κοινωνικών στερεοτύπων που αφορούν στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και τα ΜΑΤ έξω από το Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός στους Αμπελόκηπους – Εντοπίστηκε ύποπτος χαρτοφύλακας έξω από τράπεζα – ΤΩΡΑ

Σφοδρή βροχόπτωση στην Πάρο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ