Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας με τα ροτβάιλερ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας με το θάνατο του 5χρονου Στάθη, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, από την επίθεση των ροτβάιλερ, σε κατοικία κοντά στον Άργιλο.

Όπως ανέφερε στο Kozanimedia.gr o δικηγόρος της μητέρας του άτυχου παιδιού Ζήσης Βρίκος, η πλευρά της κατέθεσε αγωγή ύψους 800.000 ευρώ, από την οποία, και από όποιο ποσό τελικά επιδικαστεί, το 1/4 θα δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στο Ειδικό Σχολείο Κοζάνης.

Παράλληλα, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης και κατά της συζύγου του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, με το αιτιολογικό πως και εκείνη είναι εξίσου υπεύθυνη, ενώ σημαντικό είναι και το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς υποστηρίζεται πως ο ιδιοκτήτης και απόστρατος αξιωματικός γνώριζε την επικινδυνότητα των σκύλων και πως δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης η πλευρά της μητέρας του 5χρονου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα δέσμευσης της περιουσίας του ζεύγους των ιδιοκτητών των σκύλων, τα οποία έχουν ήδη γίνει δεκτά και μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου απαγορεύεται οιαδήποτε μεταβίβαση-εκχώρηση της περιουσιακής κατάστασής τους.

Πηγή: kozanimedia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Θέλουν να υιοθετήσουν τα ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο στην Κοζάνη

Τι λέει ο δήμος Κοζάνης για την υπόθεση με τα ροτβάιλερ

“O πατέρας του 5χρονου δεν είναι βιολογικός του πατέρας” – ΒΙΝΤΕΟ

Tι είπε ο δικηγόρος της μητέρας του 5χρονου που σκότωσαν τα ροτβάιλερ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ