Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων στη Σάμο

Επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου πρόσφυγα, καθώς και περισυλλογή και διάσωση συνολικά, σαράντα οκτώ διεξήχθη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή,

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια “ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ” ν. Σάμου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε δύο άτομα που περισυλλέγησαν και στη συνέχεια εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με  46 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι αφού περισυλλέγησαν, δήλωσαν ότι αγνοείται ένα άτομο, που είχε πέσει στη θάλασσα.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό του ανωτέρω αγνοούμενου, όπου συμμετείχε το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο συνεργαζόμενα ιδιωτικά σκάφη που έχουν ενταχθεί στο τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών έρευνας και διάσωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής. Ο ανωτέρω αγνοούμενος εντοπίστηκε λιγη ώρα αργότερα από ένα εκ των συνεργαζόμενων σκαφών, καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο λιμένα Βαθέως ν. Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Εντοπισμός και διάσωση 37 προσφύγων ανοικτά της Λέσβου

74 πρόσφυγες έφτασαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ