• Τι είπαν στον ανακριτή Μαυρίκος και Φράγκου για τους εκβιασμούς

  9:04 μμ, Τρίτη 01 Μάρ 2016 9:04 μμ, Τρίτη 01 Μάρ 2016

  Της Άννας Κανδύλη

  Τον Παναγιώτη Μουσσά “καρφώνουν” στις απολογίες τους οι δύο συγκατηγορούμενοί του, Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου.

  Ενώπιον του ανακριτή και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για εκβιασμούς, όπως κατηγορούνται.

  Ειδικότερα, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος, απέδωσε την εμπλοκή του σε πόλεμο συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η καταγγελία της Αμαλία Κάτζου εκπορεύεται από ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα και πολιτικούς που βάζουν "τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να δίνουν προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό συγκεκριμένη ροή κόβοντας και ράβοντας αποσπάσματα από ηχητικές συνομιλίες που έχουν γραφτεί με αποτέλεσμα να φαίνεται εγκληματίας και απατεώνας ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο, με 50 εργαζόμενους Έλληνες".

  Αναφερόμενος στην καταγγέλουσα είπε ότι "ήταν αυτή η οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων καθώς και τις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τις συνομιλίες με τον κ. Μουσσά και Φράγκου".

  Επανέλαβε , όπως και στο απολογητικό του υπόμνημα πως υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των εμπλεκομένων κάνοντας λόγο για "μέλη της φερόμενης οργάνωσης η οποία από εγκληματική δείχνει να είναι συναισθηματική οργάνωση η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Μουσσά, Φράγκου, Αμαλία Κάτζου".

  Ο κατηγορούμενος εκδότης προχώρησε μάλιστα και σε …υποδείξεις: "ήθελα να στείλω ούτως ή άλλως αιτήματα προσφορών προς την ΕΥΔΑΠ και ο Μουσσάς γνωρίζοντας το με χρησιμοποίησε ως γνωριμία στην συγκεκριμένη κυρία. Θεωρώ ότι 20.000 ευρώ για τη διαφήμιση μιας ΔΕΚΟ είναι υπερβολικό ποσό γι' αυτό προτείνω στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ να ακολουθήσουν την πεπατημένη της ΔΕΗ και να γίνονται ηλεκτρονικοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί προκειμένου οι μειοδότης να λαμβάνει διαφημιστική καταχώρηση”.

  Ο κατηγορούμενος Χρήστος Φράγκου, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυριζόμενος πως τον Μαυρίκο δεν τον γνώριζε: ”τον κ. Μαυρίκο δεν τον γνώριζα, ούτε προσωπικά, αλλά ούτε και κατ' όνομα. Ουδεμία σχέση προσωπική, εταιρική ή σε άλλο επίπεδο υπάρχει με αυτόν, ουδέποτε τον έχω συναντήσει, ουδέποτε έχω συνομιλήσει μαζί του έστω τηλεφωνικά".

  Όσον αφορά στον Παν. Μουσσά τον ήξερε, όπως είπε, εδώ και δύο χρόνια λόγω της ιδιότητάς του ως συμβούλου επικοινωνίας της Attica Bank, ενώ με την την Α.Κάτζου είχαν σχέση εργοδότη-υπαλλήλου. "Από την στιγμή που η Αμαλία Κάζου. εργάζεται ήδη σε εμένα, ποιος θα ήταν ο λόγος να συμπεριληφθεί και ο κ. Μουσσάς στη δημιουργία εικονικών sites για την απόσπαση διαφημιστικών πακέτων από την ΕΥΔΑΠ όταν αυτό θα μπορούσα να το επιτύχω με τη συνεργασία και μόνο της υπαλλήλου;" διερωτάται.

  Ισχυρίστηκε δε πως είχε μόνο μία συνάντηση μαζί τους, αυτή της της 4ης Φεβρουαρίου, για την οποία μάλιστα και οι δύο του ζητούσαν φορτικά να πάει.

  Διαβάστε επίσης:

  Ως καταχραστές του Δημοσίου κατηγορούνται οι τρεις δημοσιογράφοι - Νέοι διάλογοι φωτιά

  Διάλογοι για γέλια και για κλάματα από το κύκλωμα δημοσιογράφων - εκβιαστών

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα