Μετρά τις πληγές της η Κρήτη λίγες ώρες μετά την κακοκαιρία – ΦΩΤΟ

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους δρόμους της Κρήτης, καθώς η έντονη βροχόπτωση τους μετέτρεψε σε ποτάμια.

Στην πόλη του Ηρακλείου, χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές εικόνες του ποταμού Γιόφυρου, όπου η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα.

253348

Ο κρατικός μηχανισμός στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τους  Δήμους του νομού, τέθηκε σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυψαν. Συνολικά η Πυροσβεστική παρενέβη για άντληση υδάτων σε 25 περιπτώσεις, ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβίσει και δύο ηλικιωμένους, που  μπήκαν νερά στο σπίτι τους.

Από το κύμα κακοκαιρίας έχει πληγεί ιδιαίτερα η περιοχή της Μεσαράς, όπου ο κάμπος αλλά και τα χωριά του μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ οι βροχές ανέβασαν και τη στάθμη του Γεροπόταμου.  Χαρακτηριστικό είναι ότι στις Μοίρες και τα Καπαριανά μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν από το πρωί φρεάτια που έχουν φράξει με  φερτά υλικά και  προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα.

253345

Η διέλευση προς τον δρόμο της Μεσαράς γίνεται με δυσκολία, καθώς στο τμήμα που μεσολαβεί από τα Μούλια ως το Βουρβουλίτη  έχουν γίνει κατολισθήσεις. Μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας εργάζονται για την αποκατάσταση του δρόμου.

Πηγή: cretapost.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες καταστροφής στην Ύδρα από την έντονη βροχόπτωση – ΦΩΤΟ

Ένας νεκρός, μία τραυματίας και μεγάλες καταστροφές – Συνεχίζεται η κακοκαιρία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ