Η Εισαγγελέας για την “επιλεκτική μνήμη” του Παπακωνσταντίνου

Της Άννας Κανδύλη

Αμφισβητεί τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου. Κατά την εισαγγελέα υπάρχουν αντιφάσεις, ανακρίβειες και κενά στις θέσεις του πρώην υπουργού για τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος διαθέτει επιλεκτική μνήμη και “αλλά θυμάται και άλλα ξαφνικά τα ξεχνά” ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν αποκαλύπτει ως σήμερα τί έγινε το περίφημο cd της λίστας, πού το έδωσε για φύλαξη, και πως χάθηκε.

«Δεν ξέρω», τόνισε η εισαγγελέας, «πως επιλεκτικά θυμάται ο κατηγορούμενος μια και μας λέει τι έγινε με το cd, αλλά δεν θυμάται πού το έδωσε. Σε ποια γραμματέα του το έδωσε για φύλαξη. Δεν μας λέει γιατί ξαφνικά σταματάει η μνήμη του».

Σε ό, τι αφορά την εντολή Παπακωνσταντίνου να δώσει μόνο ορισμένα ονόματα καταθετών για έλεγχο στον Καπελέρη, η εισαγγελέας τόνισε ότι η ενέργειά του δεν ήταν η ενδεδειγμένη καθώς η «λίστα απεικόνιζε μια κατάσταση που δεν ήταν πρόσφατη καθώς άλλοι είχαν μηδενίσει τους λογαριασμούς του η είχαν μεγαλύτερα από τα αναφερόμενα ποσά».

«Ο κατηγορούμενος», τόνισε η εισαγγελέας, «δεν έχει ούτε το cd, που το πήραμε με τόση ευλάβεια και τόση επισημότητα, δεν μας λέει που είναι το cd, δεν μας λέει πού είναι ο υπολογιστής του συνεργάτη του που έκανα την επιλογή ορισμένων καταθετών, πού είναι ο υπολογιστής που ό ίδιος άνοιξε ορισμένα αρχεία – δύο τρία όπως λέει ο ίδιος- που είναι το έγγραφο που συνόδευε το cd. Πως είναι τόσο διαλλακτικός με τη γραμματέα του, στην οποία λέει ότι έδωσε το cd, μια και έφθασε ως εδώ, που είναι οι σελίδες με την επιλογή των λίγων καταθετών που του έδωσε ο συνεργάτης του Αγγελόπουλος».

 

Διαβάστε επίσης:

Η Εισαγγελέας για τον Παπακωνσταντίνου: Δεν υπάρχει παραγραφή

Με ένταση συνεχίστηκε η εξέταση του Παπακωνσταντίνου

Απολογείται ο Παπακωνσταντίνου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ