Ένορκη διοικητική εξέταση για τους εκβιαστές- αρχιφύλακες

Ένορκη διοικητική εξέταση για τους εκβιαστές- αρχιφύλακες

Για την παράνομη δράση των δύο αρχιφυλάκων της Κέρκυρας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τις κατηγορίες της  παράβασης καθήκοντος και κακουργηματικής μορφής εκβίαση και δωροληψία, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία αποκαλύπτοντας ότι με αντάλλαγμα την «παροχή προστασίας» αποσπούσαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά από επιχειρηματία, που λειτουργούσε κατάστημα με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια.

Όπως αναφέρει η  Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη και ένας 49χρονος ιδιώτης – συνεργός τους.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αρχιφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Δύο αρχιφύλακες, ηλικίας 42 και 45 ετών, που υπηρετούσαν σε Υπηρεσία της Κέρκυρας και ένας 49χρονος ιδιώτης, συνελήφθησαν χθες (5-5-2014) στην Κέρκυρα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα την παράνομη δράση τους.

Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κακουργηματικής μορφής εκβίασης και δωροληψίας υπαλλήλου κατ΄εξακολούθηση, για τους δύο αρχιφύλακες καθώς και το αδίκημα της απλής συνέργειας σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου, για τον ιδιώτη.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα και τη μεθοδική συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία στοιχείων, προέκυψε η εμπλοκή των τριών συλληφθέντων σε υπόθεση «παροχής προστασίας», έναντι χρηματικής αμοιβής, σε επιχειρηματία της Κέρκυρας, που δραστηριοποιείτο στη διεξαγωγή παράνομων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων.

Πιο αναλυτικά, από τον Αύγουστο του 2013, ο επιχειρηματίας λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κέρκυρα, μέσα στο οποίο διενεργούντο παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια, καταβάλλοντας στους δύο αρχιφύλακες ποσοστό 50%, από τα καθαρά μηνιαία κέρδη, με αντάλλαγμα την «παροχή προστασίας» και την εξασφάλιση της συνέχισης της παράνομης λειτουργίας των τυχερών παιγνιομηχανημάτων, χωρίς την πραγματοποίηση αστυνομικών ελέγχων.

Κατά το χρονικό διάστημα της συνεργασίας τους και ειδικότερα από τον Νοέμβριο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2014, ο επιχειρηματίας, υπό την εκβιαστική απειλή των δύο αστυνομικών, ότι θα κατασχέσουν τα παράνομα ηλεκτρονικά μηχανήματα, κατέβαλε περιοδικά περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τη μεταξύ τους, αρχική συμφωνία.

Πιο αναλυτικά, το διάστημα αυτό οι δύο Αρχιφύλακες απέσπασαν από τον επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, ενώ η παράδοση -παραλαβή των χρημάτων γινόταν πάντοτε σε μεταξύ τους προσυμφωνηθείσες συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν σε υπηρεσιακό όχημα, με την παρουσία του ενός ή και των δύο αστυνομικών.

Το τελευταίο δίμηνο οι δυο αρχιφύλακες – ύστερα από υπόδειξη τους – παραλάμβαναν τα χρήματα σε κλειστό φάκελο, μέσω τρίτου προσώπου (συλληφθέντα ιδιώτη), ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος».

Χθες το μεσημέρι, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση του επιχειρηματία με έναν από τους αστυνομικούς, συμφωνήθηκε να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, σε προκαθορισμένο ραντεβού, σε εστιατόριο της Κέρκυρας.

Ο αρχιφύλακας αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και εξήλθε του καταστήματος, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (που επιτηρούσαν το χώρο), μαζί με το δεύτερο αρχιφύλακα, ο οποίος βρισκόταν εξωτερικά του καταστήματος, εποπτεύοντας την περιοχή.

Στη συνέχεια συνελήφθη και ο ιδιώτης – συνεργός τους, ενώ και οι τρεις θα προσαχθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αρχιφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθησαν αρχιφύλακες “μπουμπούκια”

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αρχιφύλακες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ