Απλές καθημερινές πράξεις για καλή ψυχική υγεία και αυτοεκτίμηση

Απλές καθημερινές πράξεις για καλή ψυχική υγεία και αυτοεκτίμηση

 

Ψυχική υγεία σημαίνει κατάκτηση της ισορροπίας μεταξύ όλων των πτυχών της ζωής: Kοινωνικής, φυσικής, πνευματικής, οικονομικής και ψυχικής. Η κατάκτηση της ισορροπίας είναι μία διαδικασία από την οποία μαθαίνουμε καθημερινά. Ενίοτε μπορεί να ανατρέψετε την ισορροπία προς μία κατεύθυνση και να χρειάζεται να ανασυνταχθείτε πάλι. Η προσωπική σας ισορροπία θα είναι μοναδική και η πρόκληση θα είναι να παραμείνετε ψυχικά υγιείς, διατηρώντας αυτή την ισορροπία.

Η ενότητα που ακολουθεί περιλαμβάνει μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε και να διατηρήσετε την ισορροπία σας.

Από την επιστημονική ομάδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κλίμακα

Οικοδόμησε Υγιή Αυτό-Εκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση είναι κάτι περισσότερο από τη κατανόηση των προτερημάτων σου. Είναι η δυνατότητα να αντιληφθείς ταυτόχρονα όλες τις δυνατότητες, αλλά και τις αδυναμίες σου στο σύνολό τους, να τις αποδεχτείς, ώστε να επιτύχεις ότι καλύτερο μπορείς. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να μην παίζεις τένις τόσο καλά, όπως ένας πρωταθλητής, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε εμποδίσει να απολαύσεις το παιχνίδι.

Δράση – Απόκτησε Αυτοπεποίθηση

Ρίξε μία ματιά στα θετικά σου σημεία. Τι είναι αυτό που κάνεις καλύτερα από όλα; Σε ποιους τομείς διαθέτεις δεξιότητες και ενδιαφέροντα; Πως θα σε περιέγραφε ένας φίλος; Τώρα ρίξε μία ματιά στις αδυναμίες σου. Σε τι δυσκολεύεσαι; Ποια είναι αυτά που σου προκαλούν σύγχυση; Ρίξε μία ματιά στο κατάλογο. Θυμήσου ότι ο καθένας μας έχει τις θετικές και τις αρνητικές του πλευρές. Αναδεικνύουμε τα δυνατά μας σημεία και χτίζουμε πάνω στις αδυναμίες μας που θα μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε και να ωριμάσουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ