Τρόποι για να γίνει το διάβασμα του παιδιού σας αποδοτικότερο

Τρόποι για να γίνει το διάβασμα του παιδιού σας αποδοτικότερο

Μόνο με σωστή και ποιοτική μελέτη θα έχουν νόημα οι ώρες που περνάμε πάνω από τα βιβλία. Η διάρκεια δεν παίζει ρόλο. Ζητούμενο όμως όλων και κυρίως των μαθητών είναι να διαβάζουν όσο το δυνατόν συντομότερα και να είναι αποδοτικοί. Αυτός ο «ιδανικός» συνδυασμός είναι που θα επιτρέψει στους μαθητές να έχουν και τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο. Σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για να κάνετε το διάβασμά σας πιο αποδοτικό μετά το σχολείο.

Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο

Αφού επιστρέψετε από το σχολείο και φάτε μεσημεριανό, μην αφήσετε ανεκμετάλλευτο το χρόνο σας. Δεν αξίζει να πετάξετε παραγωγικές ώρες όσο το μυαλό σας θα είναι σε εγρήγορση. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να ξεκουραστείτε για μικρό χρονικό διάστημα από το φόρτο της ημέρας και να ξεκινήσετε απευθείας το διάβασμα.

Εκμεταλλευτείτε τα μικρά διαστήματα

Κατά τη διάρκεια της αναμονής σε διάφορες δραστηριότητές σας, μπορείτε να καλύψετε μέρος των εργασιών. Το να έχετε μαζί σας βιβλίο την ώρα που περιμένετε για παράδειγμα το λεωφορείο μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που σύμφωνα με έρευνες, ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο γρήγορα σε μικρά χρονικά διαστήματα μελέτης.

Αφήστε τους αντιπερισπασμούς στην άκρη

Εάν πάρετε απόφαση να διαβάσετε σοβαρά καλό θα ήταν να κλείσετε κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και λοιπές ηλεκτρικές συσκευές. Όλα αυτά σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή και θα καταναλώσουν μέρος από τον πολύτιμό σας χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ