Κακοκαιρία «Genesis»: Ξεκίνησε η επέλασή της – Πού θα χτυπήσει τα επόμενα 24ωρα

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Genesis» και ήδη έχουμε τις πρώτες καταγραφές ακραίων καιρικών φαινομένων, αρχής γενομένης από τη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, έντονη ήταν η χαλαζόπτωση και η βροχόπτωση που έπληξε πολλές περιοχές του θεσσαλικού κάμπου, όπως είναι το Ελευθέριο της Αγιάς, η Αμυγδαλή, η Δήμητρα, αλλά και το Αχίλλειο.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή περίοδο για τη Λάρισα, καθώς σε διάστημα δύο εβδομάδων αρκετές από τις περιοχές «χτυπήθηκαν» από χαλάζι, ανεμοστρόβιλους και νεροποντές.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Genesis

Αναλυτικά, όπως είπε και ο Τάσος Αρνιακός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής 10 Ιουνίου, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Δυτική Πελοπόννησο, στην Μακεδονία στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια.

Αιφνίδιες πλημμύρες μπορεί να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς κυρίως στη Δυτική Στερεά, συμπεριλαμβανομένου μέρους των νησιών του Ιονίου αλλά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες. Ειδικά στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ