Αστυνομικοί με παράνομα… όπλα

Αστυνομικοί με παράνομα… όπλα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και λοιπών ειδών που εμπίπτουν στο νόμο περί όπλων. Οι συλληφθέντες αστυνομικοί είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αποφάσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την 28 και 29 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο σπίτι του 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στον Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.

Στο σπίτι του 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, βρέθηκαν  121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm , σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και μία ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Οι παραπάνω συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ