Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια στη Βουλή και θα έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα πράγματα»

Η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι μία αντισυστημική δύναμη δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, σημειώνοντας ότι το κόμμα ούτε σχέση με το σύστημα έχει, ούτε και θα γίνει ποτέ συστημικό. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ως εκπροσώπους του συστήματος. Το ότι η Νέα Δημοκρατία συγκράτησε δυνάμεις, είναι ευθέως συνδεδεμένο με το ότι δεν είχε αντιπολίτευση απέναντί της, επανέλαβε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή LiveNews στο Mega, η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική στο ΚΚΕ. Παρόλο που τιμά, όπως είπε, τον κόσμο που κάνει την συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, εν τούτοις, προσέθεσε, το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια στη Βουλή και θα έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα στο διάστημα αυτό.

«Τιμώ τον κόσμο που μπορεί να κάνει αυτή την πολιτική, γιατί ξέρω ότι οι άνθρωποι που ψηφίζουν το ΚΚΕ είναι άνθρωποι ανιδιοτελείς και τους τιμώ. Όμως, το κόμμα ως κόμμα, είναι 49 χρόνια μέσα στη Βουλή και θα έπρεπε να έχει κάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Εμείς δεν θα είμαστε στη Βουλή για να λέμε απλά όχι για να καταγράφεται, αλλά για να σταματάμε κάποια πράγματα και να ασκούμε αντιπολίτευση… Θα θυμάστε ότι όταν ήμουν στη Βουλή εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές από κάτω, έλεγα “καλημέρα σας, όταν θα υπάρξει απαρτία θα κάνουμε συνεδρίαση“. Δεν καταδέχτηκα ποτέ να κάνω συνεδρίαση σε άδεια Βουλή», τόνισε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Μίλησε, δε, και για την καρδιά που συνηθίζει να σχηματίζει με τα χέρια της, λέγοντας ότι «η καρδούλα που κάνω είναι συνδεδεμένη με την γροθιά και την μαχητικότητα. Θα υπερασπιστώ τους ανθρώπους, ακριβώς γιατί έχω αυτή την αγάπη στους ανθρώπους».

Εξαίροντας την σημασία της συμμετοχής στις εκλογές, τόνισε ότι η μόνη ψήφος, η οποία αποκλείεται να είναι χαμένη, είναι αυτή στην «Πλεύση Ελευθερίας». «Είτε με αυτοδυναμία, είτε χωρίς αυτοδυναμία, θα είμαστε απέναντι σε κάθε τι που είναι αντισυνταγματικό, αντικοινωνικό», υποσχέθηκε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», αλλά ξεκαθάρισε πως με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής Κυριακής, σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο να εγκαταλείψει την πολιτική. Σε κάθε περίπτωση, η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι ένα αμεσοδημοκρατικό κίνημα, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ερωτηθείσα εάν η «Πλεύση Ελευθερίας» παίρνει θέση υπέρ ή κατά του ευρώ, απάντησε πως δεν μπαίνει σε τέτοια ανεπίκαιρα διλήμματα. «Εγώ είμαι πάντοτε με τη λαϊκή εντολή και είμαι απέναντι σε όποιον την παραβιάζει», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σε επόμενο ερώτημα, εάν είναι υπέρ ή κατά του φράκτη στον Έβρο, τόνισε ότι «δεν χρειάζονται ούτε φράκτες ούτε τυμπανοκρουσίες». Εξειδικεύοντας στη συνέχεια, ανέφερε πως υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες. Η επιλογή δεν μπορεί να είναι, πυροβολούμε, πετάμε στη θάλασσα ή χτίζουμε τείχος, υποστήριξε. Αντιθέτως, επέμεινε, πρέπει να εξετάζονται όλες οι αιτήσεις εισόδου στη χώρα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, να απελαύνονται.

Έστρεψε τα πυρά της, δε, στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ότι κρατούσαν στη χώρα μας ανθρώπους που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πέρασμα για τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ