Κρήτη: Πάλεψε ο πατέρας για να μην κάνει «χαρακίρι» ο γιος του – «Αφήστε με να πεθάνω»

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με θύμα την 36χρονη γυναίκα, την οποία μαχαίρωσε ο αρραβωνιαστικός της στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο δράστης επιχείρησε στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Κρήτη: Την φίλησε, της είπε «σ’ αγαπώ» κι έπειτα την μαχαίρωσε 14 φορές

Ο πατέρας του 36χρονου περιέγραψε στην κατάθεσή του τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής και πώς κατάφερε να αφοπλίσει τον γιο του, πριν το κακό που είχε ήδη κάνει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Εξέφρασε, δε, την εκτίμησή του για την αιτία πίσω από το βίαιο ξέσπασμα του γιου του, που λίγο έλειψε να κοστίσει την ζωή στην 36χρονη αρραβωνιαστικιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο πατέρας του 36χρονου αναφέρθηκε στην ασφυκτική πίεση της δουλειάς αλλά και στην μεγάλη στεναχώρια που βίωνε ο γιος του, εξαιτίας ενός αυστηρά προσωπικού ζητήματος που αφορούσε πρωτίστως το νεαρό ζευγάρι. Η κατάσταση του Ανδρέα, όπως περιγράφει ο 65χρονος, δεν ήταν καλή τις τελευταίες ημέρες, όμως ουδείς από το οικογενειακό περιβάλλον μπορούσε να υποψιαστεί ότι ήταν τόσο μεγάλο το φορτίο που κουβαλούσε ώστε ο 36χρονος να «απασφαλίσει».

Κρήτη: Τα πρώτα λόγια της 36χρονης που μαχαιρώθηκε από τον σύντροφό της – «Ήταν σαν να τον έπιασε αμόκ»

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του 36χρονου αναφέρθηκε στην πίεση της δουλειάς αλλά και στο πόσο πολύ είχε στεναχωρηθεί ο γιος του από κάποιο άλλο ζήτημα, το οποίο είχε πάρει κατάκαρδα και δυσκολευόταν να διαχειριστεί. Είχε φθάσει στο σημείο να μην κοιμάται και να βρίσκεται σε διαρκή υπερένταση. Είχε πιεστεί αφόρητα, όμως κατά τον ίδιο, ο γιος του έκρυβε απ’ όλους το μέγεθος του προβλήματος, ακόμα και από την σύντροφο του.

«Αφήστε με να αυτοκτονήσω, αφήστε με να πεθάνω»

Το βράδυ της Κυριακής, ενώ έβλεπε τηλεόραση, άκουσε μία γυναικεία κραυγή. Έτρεξε σε δευτερόλεπτα στο σπίτι του ζευγαριού. Η νύφη του κατέβαινε τρέχοντας τις σκάλες. Δεν είχε αντιληφθεί ότι την είχε χτυπήσει. Νόμιζε, όπως περιγράφει,  ότι είχε πάθει κάτι ο γιος του. Μπήκε στο διαμέρισμα και είδε τον γιο του στον ενιαίο χώρο, δίπλα από την κουζίνα όπου ήταν ανοιχτό ένα συρτάρι. Είχε πιάσει ένα μαχαίρι και προσπαθούσε να αυτοκτονήσει. Χύμηξε πάνω του για να αρπάξει το κουζινομάχαιρο. Στην προσπάθειά του κόπηκε μάλιστα στα δύο δάκτυλα του δεξιού χεριού. Ο γιος του, θηρίο ανήμερο, φώναζε: «αφήστε με να αυτοκτονήσω, αφήστε με να πεθάνω».

Κρήτη: Εκτός κινδύνου η 36χρονη που δέχθηκε 14 μαχαιριές από τον αρραβωνιαστικό της

Όπως περιγράφει στην κατάθεσή του, τον κρατήσαν στο πάτωμα έως ότου φτάσει η αστυνομία. Ο πατέρας αναφέρει ότι ο γιος είχε αναπτύξει υπερβολικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να του φορέσουν χειροπέδες, με τον ίδιο να φωνάζει: «με μαχαίρωσε και μετά την μαχαίρωσα κι εγώ, βρισκόμουν σε άμυνα».  

«Με πέταξε στο δάπεδο και προσπάθησε να με πνίξει»

Η 36χρονη, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε μετά την επίθεση και λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, φέρεται να υποστήριξε: «Βραδινές ώρες της 4ης Ιουνίου καθόμουν με τον Ανδρέα στον καναπέ. Ξαφνικά, χωρίς λόγο, σηκώθηκε, με πέταξε στο δάπεδο και προσπάθησε να με πνίξει. Τον χτύπησα με το πόδι μου και έφυγα. Τότε πήγε στην κουζίνα και πήρε ένα μαχαίρι και κατάφερε να με μαχαιρώσει, χωρίς να καταλάβω τον λόγο. Ξαφνικά με άφησε. Άρχισα να τρέχω προς την πόρτα, όπου με έπιασε από τα μαλλιά και άρχισε να με μαχαιρώνει πάλι. Του ξέφυγα. Βγήκα από την πόρτα και έφυγα και πήγα σε γείτονα για βοήθεια. Τις τελευταίες ημέρες είχε κάποια θέματα με τη δουλειά του».

Αίτημα ακούσιας νοσηλείας και δικαστικής συμπαράστασης

Οι δικηγόροι της οικογένειας του 36χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη ήδη υπέβαλαν στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου σειρά αιτημάτων, καθώς αυτό που υποστηρίζεται με σθένος είναι ότι ο Ανδρέας σε αυτή τη φάση, στην κατάσταση που είναι, δεν μπορεί να απολογηθεί. Όχι, γιατί δεν θέλει, αλλά επειδή δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την σοβαρότητα της πράξης του, λόγω της ψυχιατρικής του κατάστασης.

Έχουν ήδη ζητήσει να οριστούν δύο ανεξάρτητοι ψυχίατροι ως πραγματογνώμονες, όπως άλλωστε προβλέπεται, έχουν ζητήσει να εξεταστεί ο θεράπων ιατρός του αλλά και να προσκομιστούν στη διάθεση της ανακρίτριας όλα τα έγγραφα από την ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, που αφορούν στην εξέταση του αυτές τις ημέρες που βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ακόμα ζητήθηκε να υπάρξει συμπληρωματική εξέταση τόσο της 36χρονης συντρόφου του όσο και του πεθερού του.

Ακόμα, οι γονείς του Ανδρέα ζήτησαν από την εισαγγελία την ακούσια νοσηλεία του και επιπλέον υποβλήθηκε αίτημα για δικαστική συμπαράσταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ