Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έξαλλη με τον Τζήμερο – «Στοχοποιεί και εμένα, άκρως σεξιστική η επίθεση στην Σοφία Ζαχαράκη»

Οργισμένη με τον Θάνο Τζήμερο εμφανίστηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τα σεξιστικά σχόλια που έγραψε για την Σοφία Ζαχαράκη.  «Είναι άκρως σεξιστική επίθεση. Την γνωρίζω από όταν ήμασταν μαθήτριες. Είμαστε συνομήλικες. Θα κριθεί πολιτικά για το έργο της και αυτό που θα κάνει σε αυτό το νεοσύστατο υπουργείο» ανέφερε.

Σοφία Ζαχαράκη: Τι απαντά για τα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου – «Οι προσωπικές μου επιλογές δεν αφορούν κανέναν»

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Katerina» για όσα είπε ο Θάνος Τζήμερος για την νέα υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε:

«Το να στοχοποιείται ένας άνθρωπος για την οικογενειακή του κατάσταση και οτιδήποτε προσωπικό είναι εντελώς άστοχο. Θα πεις ”ένα μαιευτήρας αν δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να συνδράμει τις γυναίκες να κάνουν;”. Είναι εντελώς άστοχο. Έχω δεχτεί ανάλογη επίθεση, όταν ήμουν επικεφαλής της όλης προσπάθειας για την αποκάλυψη της Λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος που τον εξέταζα μου είχε πει ”σας εύχομαι να τεκνοποιήσετε” και τον ρώτησα ”γιατί” και μου απάντησε ”έτσι, σας εύχομαι να τεκνοποιήσετε”». «Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να στοχοποιείς έναν άνθρωπο αυτός. Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Τζήμερος στοχοποιεί εμένα. Με υβρίζει, με λοιδορεί», πρόσθεσε.

«Έχει μία σημασία το ποια ελευθεριότητα αισθάνονται κάποιοι να κανιβαλίζουν. Εννοείται ότι οι αξιολογήσεις των προσώπων πρέπει πάντοτε να είναι επί πολιτικού, επί του προσωπικού μόνο όταν αυτό επηρεάζει το πολιτικό. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική και οικογενειακή κατάσταση ενός ατόμου δεν μπορεί να είναι κριτήριο για την αξιοποίησή του ή για την πορεία του, είτε την επαγγελματική είτε την πολιτική», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Διαμαντή Καραναστάση: «Είναι συνιδρυτής, ο εμπνευστής των πιο σημαντικών πρωτοβουλιών που πήραμε»

«Είναι ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Στοχοποιήθηκε ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος είναι σύντροφός μου αλλά και ο συνιδρυτής της Πλεύσης Ελευθερίας, αυτός που έχει κρατήσει στην πλάτη του τις πιο σημαντικές μας πρωτοβουλίες», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή Super Κατερίνα.

«Ήταν εκείνος που σε πολύ δύσκολα χρόνια, έχτισε την επικοινωνία μας, εμπνεύστηκε πρωτοβουλίες όπως το «Δικαιοσύνη για όλους», τις μηνύσεις και τις ενέργειες για το Μάτι και τις γερμανικές οφειλές. Ήταν γνωστό ότι κάναμε αυτή την προσπάθεια μαζί. Οι περισσότεροι υποψήφιοι, όταν ρωτήθηκαν αν προτείνουν κάποιον άλλο ως υποψήφιο, πρότειναν τον Διαμαντή Καραναστάση», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Δεν έχει ανάγκη την πολιτική ο Διαμαντής, ίσα-ίσα τον φθείρει η πολιτική. Είναι μεγάλη του διάθεση να προσφέρει», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν έχει κάτι να κερδίσει από όλο αυτό ο Διαμαντής Καραναστάσης, δυσκολεύτηκα να τον πείσω. Στην Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι ο σύντροφός μου, είναι ένα κομβικό στοιχείο, ο στυλοβάτης του κινήματος. Είμαστε μαζί 7 χρόνια και πορευόμαστε με πολύ ωραίες στιγμές. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Γνωριστήκαμε στο Θέατρο Τέχνης. Τον θαυμάζω και τον εκτιμώ απεριόριστα. Νιώθω ασφάλεια, θέλω ανθρώπους που δεν με πουλήσουν, δεν θα λακίσουν σε μία δύσκολη στιγμή», τονίζει σε άλλο σημείο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ