Ζέφη Δημαδάμα: Εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ για τον διορισμό της στη θέση της ΓΓ Ισότητας – Το παρασκήνιο

Εκτός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τέθηκε η Ζέφη Δημαδάμα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μετά την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της γενικής γραμματέως Ισότητας.

Ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος ανακοίνωσε με μια λιτή δήλωση τη διαγραφή της και παράλληλα την αντικατάστασή της στο PES WOMEN. «Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Με απόφαση μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος. Επίσης δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση της στο PES WOMEN», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

Το παρασκήνιο που προηγήθηκε είναι έντονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζέφη Δημαδάμα, που ήταν Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πίεζε το περασμένο χρονικό διάστημα τον Γιώργο Παπανδρέου να παραμείνει στο PES WOMEN. Πράγματι κινήθηκαν οι διαδικασίες και η κ. Δημαδάμα παρέμεινε στο πόστο της.

Παρότι η επιθυμία της ικανοποιήθηκε, η κ. Δημαδάμα αποφάσισε ξαφνικά να ξεκινήσει να «διαπραγματεύεται»  και με την κυβέρνηση, με τις επαφές να καταλήγουν στη σημερινή ανακοίνωση του διορισμού της.  Σημειώνεται ότι η Ζέφη Δημαδάμα είχε υπάρξει στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο είχε ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές.

Η απόφασή της έχει προκαλέσει σάλο στην Χαριλάου Τρικούπη, με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τον έντονο εκνευρισμό τους για τη στάση που κράτησε η Ζέφη Δημαδάμα, καθώς, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, επέλεξε να αποδεχθεί την πρόταση που της έγινε. Όπως λένε στελέχη του κόμματος, είδαν – όπως όλοι- το όνομά της να φιγουράρει στη λίστα με τους νέους γενικούς και ειδικούς γραμματείς της κυβέρνησης.

Μπορεί στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη να υπήρχαν ψίθυροι για δηλώσεις που είχε κάνει σε ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό, εκφράζοντας και απόψεις εκτός επίσημης γραμμής (που κάποιοι είχαν ερμηνεύσει ως «κλείσιμο ματιού» στην κυβέρνηση, παρότι καταγραφόταν στα αριστερόστροφα στελέχη του κόμματος και στο παρελθόν ασκούσε κριτική στη ΝΔ), ωστόσο σίγουρα δεν περίμεναν μια τέτοια κίνηση, γι’ αυτό και η ενόχληση για το πρόσωπό της είναι μεγάλη.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των γενικών γραμματέων και την δήλωση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή της, η Ζέφη Δημαδάμα έκανε την πρώτη της ανάρτηση, δημοσιεύοντας ουσιαστικά την επιστολή που έστειλε στον Ανδρέα Σπυρόπουλο, στην οποία αναφέρει ότι παραιτείται από κάθε κομματική ιδιότητα.

Η επιστολή της Ζέφης Δημαδάμα στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ:

«Αγαπητέ Γραμματέα,

Αποδέχθηκα την πρόταση να τεθώ επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίσθημα ευθύνης και χρέους για να καταθέσω την εμπειρία και τη γνώση την οποία απέκτησα έχοντας αφιερώσει σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα όλες μου τις δυνάμεις διαχρονικά.

Προς ενημέρωσή σας, θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας και με την πεποίθηση ότι αναλαμβάνω μια αποστολή εθνικού ενδιαφέροντος.

Με εκτίμηση, Ζέφη Δημαδάμα».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ