Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τη δημόσια περιουσία

Την βούληση της κυβέρνησης να προστατεύσει την δημόσια περιουσία και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά μετέφερε από τα Χανιά ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος και απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη δημοσίων οργανισμών στο λεγόμενο υπερταμείο έστειλε ένα σαφές μήνυμα.

«Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ μπαίνοντας στο υπερταμείο που δεν έχει ως αποκλειστικό σκοπό την πώληση της δημόσιας περιουσίας αλλά δίνεται η δυνατότητα και της αξιοποίησης και των συνεταιριστικών σχημάτων και μιας σειράς διαδικασιών θα προστατευθούν. Και θα προστατευθούν όχι μόνο γιατί το θέλει και το επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα προστατευθούν γιατί υπάρχει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2014, που προστατεύει το 51% υπό κρατικό έλεγχο. Με αυτή την έννοια ακούω με πολύ ενδιαφέρον την κριτική που ακούγεται και εξ αριστερών μας, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω αυτούς τους πολίτες που αισθάνονται μια απόσταση, ότι όσο αφορά την προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών συνεχίζουμε να το παλεύουμε και δεν έχουμε αλλάξει γνώμη», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε, «τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν σήμερα στην διακυβέρνηση της χώρας ήταν μια άλλη πλειοψηφία και αν εμείς βλέπαμε τις εξελίξεις από το σπίτι μας. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή είμαστε πολιτικά ζωντανοί και δίνουμε τη μάχη για την προστασία αυτών των αγαθών».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της φάσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, η χώρα θα μπει σε διαδικασία της ανάπτυξης προς όφελος των περισσότερο αδυνάτων πολιτών επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας κυρίως της νέας γενιάς εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση θα έχει να επιδείξει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στην διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου, τόνισε ότι στόχος τους είναι να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας.

Όπως ανέφερε, «πιστεύουμε ότι ακούγοντας και συζητώντας μπορούμε και εμείς να γίνουμε καλύτεροι και να διορθώσομε λάθη και αδυναμίες, αλλά και να μπορέσομε να εκπέμψομε το σήμα αδιαμεσολάβητα και καθαρά, ώστε οι πολίτες να καταλάβουν την προσπάθεια που κάνουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι αυτή την περίοδο της κρίσης, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι σε αυτή την πολιτικοποίηση της κοινωνίας έγινε η επιλογή για μια δημοκρατική λύση και διέξοδο, όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπου οι κοινωνίες που βρίσκονται σε κρίση δεν επιλέγουν λύσεις της δημοκρατίας και της προόδου, αλλά επιλέγεται ο αναχρονισμός, ο συντηρητισμός και το σκοτάδι», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ζαχαριάδης:Δεν χρειάζεται εκλογές η Ελλάδα

Ζαχαριάδης: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης

Ζαχαριάδης: Το πάθημα μου έγινε μάθημα…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ