Ζαχαριάδης: «Θέλω ο Δήμος να νοιάζεται για τους δημότες»

Κάλεσμα να ψηφίσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» απηύθυνε στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Ζαχαριάδης, κατά την ομιλία της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης, το βράδυ της Πέμπτης, στο Μοναστηράκι.

«Θέλω ο Δήμος να νοιάζεται για τους δημότες και οι δημότες να ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στην Αθήνα. Θέλουμε να αφαιρούμε προβλήματα, όχι να προσθέτουμε καινούρια στα υπάρχοντα άλυτα. Αυτό προτείνουμε στους Αθηναίους γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο τους», ανέφερε μεταξύ άλλων και επεκτάθηκε στα διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας και στο όραμά του.

Άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης Κ.Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «έργα βιτρίνας στο πολύπαθο πια ιστορικό κέντρο» και για «λάθος στρατηγική και παρωχημένη νοοτροπία», όπως χαρακτηριστικά είπε και προσέθεσε: «Οι κάτοικοι εξορίζονται, οι επισκέπτες ταλαιπωρούνται, οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν, οι μικροεπιχειρηματίες τιμωρούνται για την επιλογή τους».

Ο κ. Ζαχαριάδης έκανε ακόμη εκτενή αναφορά σε δύο ζητήματα που ο ίδιος θεωρεί κομβικής σημασίας. Πρώτον, στο τεράστιο πρόβλημα ανεύρεσης στέγης και στο πρόβλημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και δεύτερον, στην απόφαση για μεταφορά του διοικητικού κέντρου της χώρας, από το κέντρο της Αθήνας στην ΠΥΡΚΑΛ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και την αισιοδοξία ότι η δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου όλων των δημοκρατικών πολιτών της Αθήνας θα δώσει την τελική νίκη.

«Ασφυξία και στο internet για τους ναζί»

Σήμερα η «Ανοιχτή Πόλη» ανακοίνωσε πως ο Κώστας Ζαχαριάδης προχώρησε στη διαδικτυακή κατοχύρωση των ονομάτων «athinaioi.gr», «athinaioi.net» και «eleftheroi-athinaioi.gr», προκειμένου να προλάβει τη χρήση αυτών των ονομάτων από φασιστικές οργανώσεις, όπως έχει συμβεί με ανάλογες ονομασίες κατά το παρελθόν.

«Δεν επιτρέπουμε σε καταδικασμένους φασίστες να μιλούν εξ ονόματος των Αθηναίων και να καπηλεύονται τη λαμπρή ιστορία της πόλης», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση και στο τέλος με δήλωσή του ο κ. Ζαχαριάδης προσθέτει:  «Τα ονόματα αυτά τα προσφέρουμε στον Δήμο Αθηναίων για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του και προς όφελος των πολιτών. Δηλώνω δε, ότι εφόσον εκλεγώ δήμαρχος, οι ιστοσελίδες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την προβολή αντιφασιστικού περιεχομένου, δράσεων και εκδηλώσεων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ