Υψηλοί τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ

Υψηλοί τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Σηκώνει τους τόνους κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση της ΕΡΤ, ακόμα και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εκτιμώντας ότι η τελευταία, «βάζει φρένο στα σχέδια του πρωθυπουργού», η Κουμουνδούρου, σημειώνει πως όσο δεν εφαρμόζεται η κυβέρνηση όχι μόνο είναι έκθετη, αλλά παρανομεί.

Όσο για το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεδομένου ότι οι δύο μικρότεροι κυβερνητικοί εταίροι δεν συμφωνούν –όπως δηλώνουν- κάνει λόγο για «πολιτικό θέμα» και όχι νομικό, προτείνοντας λοιπόν να έρθει άμεσα στην Βουλή για έγκριση.

Εκεί θα μεταφερθεί πιθανώς και η μάχη τις επόμενες μέρες, καθώς η Κουμουνδούρου αναμένει τις αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, διατηρώντας όμως πάντα ως «όπλο στην φαρέτρα» της την πρόταση μομφής.

Αργά χθες το βράδυ πάντως, επίθεση εξαπέλυσε διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Κουρουμπλή ο ΣΥΡΙΖΑ και στους δύο «μικρούς» κυβερνητικούς εταίρους, με αφορμή την μη έμπρακτη στήριξή τους στην ολομέλεια υπέρ της πρότασης για συζήτηση της τροπολογίας που είχε καταθέσει το ΚΚΕ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε την εκκωφαντική σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», είπε, κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις που δεν συνηγορούν να έρθει η πρόταση νόμου» που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνοντας την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα, πριν ακούσει τις απαντήσεις που έδωσαν τόσο η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ όσο και ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ.

Λίγο νωρίτερα, την θλίψη του για το «μαύρο» και του καναλιού της Βουλής την ώρα που γινόταν η συζήτηση στην μνήμη των βουλευτών της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά, είχε εκφράσει από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ευχήθηκε μάλιστα αυτό το «ατόπημα» να μην διαρκέσει πολύ, καθώς αναφερόμενος στην ελευθερία του λόγου μέσα στη Βουλή, αλλά και την μεταφορά του στους πολίτες, έκανε λόγο για «κατάκτηση της δημοκρατίας».

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ