Χρυσόγονος: Αν χρειαστεί θα κάνουμε δημοψήφισμα- ΒΙΝΤΕΟ

Αν χρειαστεί, μπορούμε να πάμε σε δημοψήφισμα εντός δύο εβδομάδων είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Η εκκρεμότητα πρέπει να τελειώνει δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή μας, πρέπει κάπου να καταλήξουμε. Ελπίζω αυτό το κάπου να είναι ένας έντιμος συμβιβασμός» σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος και συμπλήρωσε «Αν δεν καταφέρουμε να καταλήξουμε εκεί, και αυτό θα είναι σε αυτή την περίπτωση με υπαιτιότητα των εταίρων, πρέπει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες, το αργότερο έως το Eurogroup της 11ης Μαΐου, και εάν δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση, τότε πιστεύω θα πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «Λαϊκή εντολή για ρήξη δεν έχουμε, όπως δεν έχουμε και εντολή για να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη, άρα εκ των πραγμάτων θα πρέπει να οδηγηθούμε στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, προφανώς μέσω δημοψηφίσματος».

Σημείωσε πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι αν «συμφωνείτε ή δε συμφωνείτε με τη λήψη των μέτρων τα οποία απαιτούν οι δανειστές» και πρόσθεσε «Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή να προχωρήσει σε ρήξη και σε έξοδο από την Ευρωζώνη ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός».

Τόνισε πως «Εάν υπάρξει δημοψήφισμα με το αποτέλεσμα να μην υπογράψουμε τη συμφωνία αυτή τότε το αποτέλεσμα αυτό θα είναι εντολή για ρήξη», ενώ επισήμανε ότι «δημοψήφισμα θα σημαίνει ότι εμείς προσπαθήσαμε τουλάχιστον».

 

Δείτε το βίντεο του STAR:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Σκέψεις για εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν συμβιβαστούν οι δήμαρχοι- ΒΙΝΤΕΟ

Το Ποτάμι: Εντολή ρήξης και χρεοκοπίας δεν πήρε κανείς

Μάρδας: Χρειαζόμαστε 2,5 δισ. μέχρι το τέλος Μαΐου- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ