Χριστοφιλοπούλου για Άδωνι: “Θυμίζει εκπρόσωπο της τρόικας”

Χριστοφιλοπούλου για Άδωνι: “Θυμίζει εκπρόσωπο της τρόικας”

 

«Όταν ακούω τους δανειστές να σφίγγουν τόσο πολύ τη μέγγενη  γύρω από το  δημοσιονομικό κενό, πραγματικά απορώ. Θυμίζω ότι τα ίδια έλεγαν και πέρσι αλλά τελικά εμείς δικαιωθήκαμε» είπε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Είμαι σε θέση να γνωρίζω από το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών ότι όλα στον προϋπολογισμό είναι πλήρως τεκμηριωμένα» τόνισε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, η κ. Χριστοφιλοπούλου διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δηλώσεις σαν αυτές του κ. Γεωργιάδη, «ένα βήμα πριν το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης για το μνημόνιο, πραγματικά δε βοηθούν καθόλου και θυμίζουν εκπρόσωπο της τρόικα και όχι εκπρόσωπο του πρώτου κυβερνητικού εταίρου. Αυτό που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή είναι πάνω απ’όλα συνεννόηση και συνεργασία. Οι δημοσκοπικές τάσεις δείχνουν ότι πάλι η εντολή του ελληνικού λαού θα είναι: «συνεργαστείτε».

Έθεσε όμως και τις κόκκινες γραμμές που βάζει το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις με την τρόικα. Σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  τρία είναι τα θέματα που το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι δεν πρέπει να συζητηθούν με τους δανειστές: Το ένα είναι οι περικοπές των κύριων συντάξεων, το δεύτερο είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και το τρίτο είναι οι ομαδικές απολύσεις.

Όσο για τα θέματα που θα τους απασχολήσουν με την τρόικα, είπε ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα θέματα του μισθολογίου, και του νέου, παγίου συστήματος αξιολόγησης. Επίσης θα μας απασχολήσει η δοκιμαστική περίοδος των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία υπάρχει μεν εδώ και δεκαετίες αλλά δεν έχει εφαρμοστεί. «Θέλουμε η διετία της δοκιμαστικής περιόδου να είναι ουσιαστική, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να αναπτύξουν την αίσθηση της αποστολής που πρέπει να έχουν. Μία αποστολή απέναντι στον πολίτη και στο δημόσιο συμφέρον. Θα υποστηρίξουμε τον υπάλληλο εκπαιδευτικά, με εξ αποστάσεως επιμορφωτικά  σεμινάρια, αλλά στο τέλος της διετίας θα κριθεί το αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στο Δημόσιο ή όχι».

Για την πρόταση Παπαδημούλη γύρω από συμφωνία για τη διαπραγμάτευση του χρέους, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές, η υφυπουργός υποστήριξε ότι οποιαδήποτε πρόταση «που αφορά αυτό που προτείναμε από το ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα, τις λεπτομέρειες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εκλογές τις συζητάμε. Ο κ. Παπαδημούλης καταλαβαίνει ότι πέρα από το μικρόκοσμο της Ελλάδας, υπάρχει ένας κόσμος, μία Ευρωπαϊκή Ένωση, που υφίσταται μεγάλες αλλαγές. Και σ’ αυτές τις μεγάλες αλλαγές πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε».

 

Διαβάστε επίσης

Αλ Σάλεχ: Ακόμα να μαζέψει το Μαξίμου τον εκπρόσωπο της τρόικας

Γεωργιάδης: Αν δεν θέλουν να μας το πουν να πάμε σε εκλογές να τελειώνουμε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ