Χριστοφιλοπούλου: Δεν υφίσταται για μας θέμα απολύσεων το 2015

Χριστοφιλοπούλου: Δεν υφίσταται για μας θέμα απολύσεων το 2015

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τις απολύσεις, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την Ελιά και τις εκλογές.

«Το ζήτημα απολύσεων το 2015 δεν υφίσταται για μας. Θεωρώ ότι ακόμα και αν πουν κάτι, για μας δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα ούτε πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο», σχολίασε αρχικά η κ. Χριστοφιλοπούλου και συνέχισε:

«Γίνεται και μια προσπάθεια ποιοτικής αλλαγής στο δημόσιο, προς τα έξω. Προς τα μέσα δουλεύουμε πολύ. Γίνεται μια δουλειά, μια αξιολόγηση, νέα συστήματα. Αν ένας πέλεκυς αποχώρησης είναι πάνω από τα κεφάλα των υπαλλήλων, θα υπάρχει ένας πανικός. Δεν θες να υπάρχει ένα κυνήγι μαγισσών στο Δημόσιο».

«Σε ότι αφορά την κινητικότητα, τα νούμερα έχουν πιαστεί. Μετά από αυτή τη δέσμευση η κινητικότητα αποσυνδέεται από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Είμαστε καλά σε ότι αφορά τους στόχους της κινητικότητας. Έχουμε μπροστά μας τον μακρύ δρόμο να καλύψουμε τις 11.000 απολύσεις και αποχωρήσεις που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι η δουλειά της αξιολόγησης να δώσει πραγματικά εκείνους τους αριθμούς που σχετίζονται με εκείνους οι οποίοι έχουν μπει σε κάποια νομικά πρόσωπα που δεν έχουν αντικείμενο», σχολίασε για τον τρόπο που θα γίνουν οι απολύσεις.

«Δεν χρειάζεται πια ο πολίτης να πηγαίνει από υπηρεσία σε υπηρεσία. Ο στόχος μας είναι να επικοινωνούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους», σχολίασε ακόμα μεταξύ άλλων.

Σε σχέση με την Ελιά και τους 58 η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε:

«Κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι μια σοβαρή δυσκολία. Φαίνεται ότι το εγχείρημα της συνεννόησης της εντός κεντροαριστεράς, είναι τόσο δύσκολο όσο το εγχείρημα της συγκυβέρνησης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ