Χριστοφιλοπούλου: Δεν έχουμε παντρευτεί τη ΝΔ

Χριστοφιλοπούλου: Δεν έχουμε παντρευτεί τη ΝΔ

 

«Δεν έχουμε παντρευτεί τη Νέα Δημοκρατία και η συνύπαρξη στην συγκυβέρνηση δεν θα έχει μέλλον», δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, από τον Βόλο σε εκδήλωση για τα στελέχη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, η κ. Χριστοφιλοπούλου, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ  επισήμανε ότι «εάν γίνουν εκλογές και η εντολή του λαού είναι η κυβέρνηση συνεργασίας, θα δούμε τι θα κάνουμε. Σε παροχολογίες, δημαγωγίες και λαϊκισμούς δεν συναινούμε, αλλά μόνο σε ένα οργανωμένο εθνικό σχέδιο. Θα συνεργαστούμε με μία Ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά θα πούμε «όχι» σε ανέξοδες υποσχέσεις και παροχολογίες».

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, η μετάβαση της χώρας από το καθεστώς του μνημονίου στο καθεστώς της επιτήρησης, είναι πολύ δύσκολη και σημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθούν πολλά κεκτημένα της κρίσης και να ενταθεί η προσπάθεια για άρση των κοινωνικών αδικιών. Η ίδια, επέμεινε ότι είναι αναγκαία, στην φάση αυτή, η πολιτική σταθερότητα και γι αυτό είναι απαραίτητη η συνεννόηση μεταξύ των δυνάμεων του δημοκρατικού «τόξου» και όχι η πόλωση, που επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα, διασφαλίζοντας θετικό πρόσημο στις αλλαγές που επέρχονται. Σ’ αυτό το σημείο απάντησε και σε ερώτηση για πιθανή αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει στην παρούσα χρονική στιγμή να τεθεί προς συζήτηση, ενώ για την άποψη του Κώστα Σημίτη ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, υποστήριξε ότι «τώρα δεν χρειάζονται εκλογές». Η υφυπουργός εκτίμησε ότι σε τέσσερις μήνες που θα γίνει η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έχουν δρομολογηθεί πολλά πράγματα στη χώρα και η συζήτηση θα γίνεται σε άλλη βάση.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι είναι χρήσιμη και αναγκαία η συζήτηση που γίνεται για το χρέος, συμπληρώνοντας πως για να σταθεροποιηθεί η χώρα στις αγορές, θα χρειαστούν σκληρές μεταρρυθμίσεις και ουσιαστικές αλλαγές. Πάντως, η υφυπουργός δεσμεύτηκε πως η χώρα δεν θα έχει ξανά αριθμητικές απολύσεις στο Δημόσιο, παρά μόνο όπου είναι αναγκαίο και υπάρχει παράβαση, ενώ είπε πως τελείωσε και η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Ωστόσο η ίδια, πάντως, κάλεσε τους Δημάρχους να συνεργαστούν με το Υπουργείο στο θέμα της αξιολόγησης και δήλωσε πως δεν θα είχε αντίρρηση να συνεργαστεί μαζί τους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είχαν συγκεντρωθεί σχολικοί φύλακες από όλη τη Θεσσαλία, που ζητούσαν επίμονα συνάντηση με την υφυπουργό και φώναζαν συνθήματα.

 

Πήγη magnesianews.gr, myvolos.net

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ