Ξανθόπουλος στον Realfm 97,8: Η επιτροπή για τα Τέμπη από το DNA της έπρεπε να είναι συναινετική

«Το μυαλό όλη της χώρας είναι στα Τέμπη» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος,  μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Αυτή η επιτροπή από το DNA της έπρεπε να είναι συναινετική. Είχαμε προτείνει να εκλεγεί ένα συναινετικό προεδρείο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη φερεγγυότητα στην διαδικασία. Η ΝΔ δεν το έκανε, εξέλεξε μονοκομματικό. Με το δικαίωμα της πλειοψηφίας άρχισε να αποκλείει μάρτυρες, δεν δέχτηκε τους μάρτυρες που προτείναμε εμείς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και φρόντισε να κλείσει τις εργασίες της επιτροπής βιαστικά» σημείωσε στη συνέχεια.

«Σε αυτή την επιτροπή όπως άρχισε και όπως εξελίχθηκε αναζητούμε πρωτίστως πολιτικές ευθύνες, άρα επικουρική είναι η λειτουργία της δικαιοσύνης σε ότι αφορά στη λειτουργία της επιτροπής. Δεν είναι ταυτόσημες. Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πόρισμα της δικαιοσύνης για να πάμε σε μια εξεταστική επιτροπή. Μπορούσαν να γίνονται ταυτόχρονα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ και έναν χρόνο σχεδόν συζητάμε στην επιτροπή, βγαίνουν πολιτικές ειδήσεις, διαπιστώνονται λάθη, παραλείψεις και πλημμέλειες. Η πολιτική διάσταση είναι παρούσα ανεξάρτητα αν κάθε κόμμα βγάζει τα δικά του συμπεράσματα» πρόσθεσε.

«Η απόφαση του συνεδρίου ήταν εξόχως ενωτική»

«Η απόφαση του συνεδρίου ήταν εξόχως ενωτική. Η πρόταση που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία. Παρέχει την εμπιστοσύνη του συνεδρίου στον Στέφανο Κασσελάκη και διευρύνει τη λειτουργία του εκτελεστικού γραφείου και πάμε ενωτικά μαζί να κάνουμε το επόμενο βήμα. Στα πλαίσια αυτής της εντολής ενισχυμένος και αναβαπτισμένος ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να πάρει αυτού του είδους της πρωτοβουλίες» επεσήμανε.

«Εγώ που είμαι οπαδός της συναίνεσης και εσωκομματικά και εξωκομματικά, θεωρώ ότι η συναίνεση εκπορεύεται από αυτόν που έχει την πλειοψηφία, από τους επάνω. Ο πρόεδρος οφείλει να κραδαίνοντας την εντολή να κάνει ένα άνοιγμα σε όσους θεωρεί είναι άξιοι και ικανοί και θέλουν να τον στηρίξουν ανεξάρτητα από άλλες παραμέτρους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ