«Βράζουν» οι Τούρκοι με την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στο Αιγαίο – Το πρωτοσέλιδο της Sozcu για τα «κατεχόμενα νησιά»

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης με προκλητικούς τίτλους αποκαλούν «κατεχόμενα» τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, επειδή βρίσκονται μια ανάσα από τις τουρκικές ακτές. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Χουδελούδη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μία εντελώς νέα πρόκληση των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, με προεξάρχουσα την Sozcu για τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου βλέπει τη δημοσιότητα.

Ισχυρίζονται ότι όσα νησιά βρίσκονται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές των Μικρασιατικών παραλίων είναι τουρκικά.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) «ΚΩΣ», το διάστημα 4-5 Ιουλίου.

 

 

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο ενημέρωσης του ΓΕΣ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή του Σχηματισμού, επισκέφθηκε Μονάδες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) στις νήσους Φαρμακονήσι, Καλόλιμνο και Ψέριμο, διαπιστώνοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επίπεδο ηθικού του προσωπικού.

Η Sozcu από την άλλη, σε δημοσίευμα της αναφέρει τα νησιά ως «κατεχόμενα» με τον πρώην γενικό γραμματέα του τουρκικού υπουργείου άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ, να κάνει λόγο για σκανδαλώδη επίδειξη της Αθήνας που στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα.

Αναφέρεται ονομαστικά στον Αντιστράτηγο Χουδελούδη γράφοντας χαρακτηριστικά ότι στην Καλόλιμνο «φωτογραφήθηκε μαζί με τους Έλληνες εισβολείς στρατιώτες μπροστά σε μια γιγάντια Ελληνική σημαία που έχουν ζωγραφίσει στον τοίχο του κτιρίου της στρατιωτικής τους βάσης, δείχνοντας με τα χέρια προς την πλευρά της Τουρκίας».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ