Βούτσης: Τι αποκάλυψε για εμπλοκή βουλευτή των ΑΝΕΛ με διαγωνισμό της Βουλής

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος σε θέματα διαφθοράς. Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είχε ενημερωθεί για εμπλοκή ενός βουλευτή των ΑΝΕΛ με διαγωνισμό για το εστιατόριο και το κυλικείο της Βουλής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1, ο Νίκος Βούτσης είπε χαρακτηριστικά πως “υπήρχε ένας διαγωνισμός ο οποίος έτρεχε σε σχέση με το κυλικείο και τα εστιατόρια της Βουλής και ευτυχώς μας ετέθη υπόψη μας μία πολύ προβληματική συνομιλία ενός βουλευτή τότε των ΑΝΕΛ με ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν να μπούνε, προφανώς για την νομιμοποίηση και του χρήματος τους, μέσα στο εστιατόριο και στο κυλικείο της Βουλής, το οποίο αποτρέψαμε απολύτως και εξελίχθηκε ο διαγωνισμός άριστα”.

Όπως εξήγησε, ο τότε Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. “Δεν είχα καμία αρμοδιότητα ως πρόεδρος της Βουλής να τεθεί υπόψιν μου, όπως έχει κυκλοφορήσει, είτε το σύνολο της δικογραφίας της υπόθεσης είτε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα. Σε καμία περίπτωση, είναι προφανές ότι δεν θα νομιμοποιούμουν να έχω αυτά τα στοιχεία. Ήμουν Πρόεδρος της Βουλής”, είπε ο κ. Βούτσης.

Σε ερώτηση εάν ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε πως “έγιναν όλα τα δέοντα ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στη Βουλή ανθρώπων που ήταν πάρα πολύ προβληματικοί ως προς τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα. Η ενημέρωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση ως προς αυτό το ζήτημα, όπως και πάντα είχαμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “είναι σαφές πως πάντα η εξουσία και η διακυβέρνηση ως δομές διαμορφώνουν ένα κλίμα μέσα στο οποίο μπορούν να παρουσιαστούν φαινόμενα τα οποία να είναι προβληματικά γι’ αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και πολλούς μήνες, έχουμε κάνει μια αναλυτική αποτίμηση όλης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια την οποία συζητάμε και μπροστά στο συνέδριο” για να συμπληρώσει ότι “επί της ουσίας κληρονομήσαμε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο οδήγησε στην χρεοκοπία και ήταν αδιαφανές με πολλά στοιχεία διαπλοκής. Αυτό πιστεύω δεν άγγιξε ή άγγιξε ελάχιστα τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εξήγησε στη συνέχεια πως “ήταν μια διαφορετική περίοδος με διαφορετικό αποτύπωμα της αριστερής διακυβέρνησης. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να θέτει εν αμφιβόλω όλο το επιτελείο των οικονομικών υπουργών, των υπουργών που είχαν σχέση με την ανάπτυξη, όλων μας οι οποίοι είχαμε πολύ μεγάλες ευθύνες ακόμα και για τις οικονομικές διευθετήσεις τις χώρας με τα μνημόνια. Δεν έχει υπάρξει κανείς που να πει ότι ο ένας φάκελος μπήκε κάτω από τον άλλο ή υπήρξε οποιοδήποτε ζήτημα διαπλοκής. Αυτό είναι το μεγάλο κάδρο”.

Και αναφερόμενος και στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, σχολίασε πως “προφανώς από εκεί και πέρα υπάρχουν επισημάνσεις ή επιμέρους ζητήματα τα οποία με πολύ μεγάλη προσοχή και ευαισθησία τα βλέπουμε και παίρνουμε τα μέτρα και τις αποστάσεις μας. Υπάρχουν αυτοκριτικές δημόσιες τοποθετήσεις, αυτό δεν γινόταν ποτέ και από κανένα κόμμα που κυβέρνησε”.

Υπό αυτήν την έννοια, πρόσθεσε, “το πλεονέκτημα το οποίο αναφέρεται στην Αριστερά ως μια εντύπωση διαχρονικά διαμορφωμένη κατά την γνώμη μου παραμένει. Και παραμένει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Από εκεί και πέρα ζητήματα δημοκρατίας προφανώς ανακύπτουν και υπάρχουν, και θέλω να είμαι ευθύς, δεν είναι μόνο τα θέματα παραδείγματος χάριν στη δικογραφία που εξελίσσεται για το μεγάλο απόστημα στο χώρο της αστυνομίας, διαχρονικά, και που υπάρχουν προφανείς ευθύνες για πολλούς. Αυτό ήταν πολύ επώδυνο και το ξεκινήσαμε επί των ημερών μας. Η δικαιοσύνη πρέπει ανεπηρέαστη και όχι με κραυγές εναντίον εισαγγελικών λειτουργών να τα εξετάσει”.

Πηγή: parapolitika.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ