Η ΕΥΠ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και οι συνομιλίες με επιχειρηματία που δολοφονήθηκε

Ένας βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ, στο πλαίσιο μυστικής έρευνας για τη διαφθορά στην αστυνομία, με πρωταγωνιστές επίορκους αστυνομικούς, νονούς της νύχτας και δικηγόρους και αντικείμενο την παροχή “καλύψεων” για οίκους ανοχής και παράνομα καζίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, αφορμή στάθηκε “η καταγραφή συνομιλιών του μετέπειτα δολοφονηθέντος επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα με εν ενεργεία βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντικείμενο τη διαμεσολάβηση του τελευταίου, ώστε διαγωνισμοί, όπως αυτοί για την τροφοδοσία των hotspots ή για τη λειτουργία του καφενείου της Βουλής, να καταλήξουν στον επιχειρηματία”.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, στις αναφορές της ΕΥΠ, επισημαίνεται ότι για τη μυστική έρευνα ενημερώθηκε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής. Στη σελίδα 38 της αναφοράς της ΕΥΠ σημειώνεται ότι “μετά την ενημέρωση του κ. πρωθυπουργού και του κ. προέδρου της Βουλής από την Υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μάλαμα και του αναφέρει για τη διαρροή που υπάρχει στη δράση τους”.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται επίσης ότι το διάστημα που ακολούθησε, οι ελεγχόμενοι σταμάτησαν να χρησιμοποιούν καρτοτηλέφωνα για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και πραγματοποιούσαν τις μεταξύ τους επικοινωνίες μέσω –πιθανόν– της εφαρμογής Viber, που έως σήμερα δεν παρακολουθείται από την ΕΥΠ. “Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα πλέον δεν χρησιμοποιεί τα καρτοτηλέφωνα για τον ορισμό των ραντεβού, αλλά πιθανόν την εφαρμογή Viber”, επισημαίνεται στην αναφορά της ΕΥΠ.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η τοποθέτηση που έκανε χθες ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, έκανε λόγο για “αλαζονεία της εξουσίας”. Είπε ωστόσο ότι δεν γνώριζε να υπήρχαν εντολές του Πάνου Καμμένου προς την αστυνομία για συλλήψεις δημοσιογράφων, ενώ σημείωσε ότι “φαίνεται ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Πάνο Καμμένο και άλλους υπουργούς”.

“Ο Πάνος Καμμένος στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα, έλεγε ότι “είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης”. Και ο Τσίπρας τον παρακολουθούσε” προσέθεσε ο Δημήτρης Καμμένος και στη συνέχεια σχολίασε πως ένα χρόνο μετά, προέκυψαν οι Πρέσπες.

Με πληροφορίες από “Καθημερινή”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ