Βούλτεψη: Απόδειξη διαρκούς πρόθεσης ελέγχου της κυβέρνησης

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην εισέρχονται στα κέντρα υποδοχής προσφύγων δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες, σχολιάζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι πρόκειται «για μία ακόμη απόδειξη της διαρκούς πρόθεσης ελέγχου της ενημέρωσης». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να εισέρχονται στα Κέντρα Υποδοχής προκειμένου να ανταποκριθούν στο καθήκον τους να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της διαρκούς πρόθεσης ελέγχου της ενημέρωσης.

Η δε δικαιολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι η απαγόρευση ήλθε μετά από αίτημα των συντονιστών των Κέντρων επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Κανένας συντονιστής δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει την ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργία του Τύπου.

Πολύ χειρότερες ήσαν οι δικαιολογίες του ίδιου του κ. Τσίπρα χθες στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, όταν έφθασε στο σημείο να πει ότι οι δημοσιογράφοι καταστροφολογούν – και επομένως αποφάσισε να τους φιμώσει.

Σε τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές χειραγώγησης καταφεύγουν μόνο όσοι έχουν να κρύψουν κάτι. Ακόμη και στους πολέμους, οι δημοσιογράφοι ακολουθούν τα εκστρατευτικά σώματα και μεταδίδουν τα ρεπορτάζ τους. Μόνο στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στη χώρα, στη Δημοκρατία και στην ελευθερία του Τύπου δεν έχουν θέση οι δημοσιογράφοι.

Τους χρειάζονταν, όμως, τους δημοσιογράφους για την προπαγάνδα τους, όταν στις 19 Αυγούστου 2015 οι κυβερνητικοί, με επικεφαλής τον τότε συντονιστή για το μεταναστευτικό υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη και την τότε υπουργό κ. Χριστοδουλοπούλου άνοιγαν τον Ελαιώνα για τα ΜΜΕ και έδιναν πολύωρη και live συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν με άκρως ειδυλλιακό τρόπο τα «επιτεύγματά» τους.

Αλλά όταν από το «έξω το ΝΑΤΟ, η Σένγκεν, η Frontex και η τρόικα», περνάς στο «μέσα το ΝΑΤΟ, η Σένγκεν, η Frontex, η τρόικα και έξω το ΕΚΑΣ», τότε μπορείς να λες «μέσα οι δημοσιογράφοι στον Ελαιώνα, έξω οι δημοσιογράφοι από τα Hot Spots»”

 

Διαβάστε επίσης:

“Δίκοπο μαχαίρι” θεωρεί το βέτο ο Χρυσόγονος

Λιποθύμησε βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων- Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ