Βουλή: Κόντρα Φλωρίδη – Νατσιού – «Υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια η άρνησή σας»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο για τον νέο ποινικό κώδικα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν την προλαβαίνουμε την κυβέρνηση. Μετά το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, έφερε αμέσως ένα άλλο, για τον νέο ποινικό κώδικα, με πολλές γκρίζες έως αντισυνταγματικές ζώνες» υποστήριξε, ενώ προσέθεσε: «Αναφορικά, λοιπόν, με τις παρεμβάσεις στον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας προχωράτε για άλλη μια φορά τη νομοθετική διαδικασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αντίθετους. Αντιλαμβάνεστε πως αυτό δεν είναι δημοκρατικά σωστό; Αντιλαμβάνεστε την ανάγκη διάκρισης των τριών εξουσιών; Ξέρετε, πολλές φορές, αποδεικνύει κάποιος τη γενναιότητά του αποσύροντας κάτι που δεν είναι σωστό. Την ώρα που φέρνετε αυτό το νομοσχέδιο γνωρίζετε ότι απεργούν οι δικηγόροι εδώ και καιρό και έχουν συσσωρευθεί εκατοντάδες υποθέσεις προς εκδίκαση; Και με τις αλλαγές που προτείνετε θα οδηγήσετε σε νέες, όπως συμβαίνει σήμερα, απεργιακές κινητοποιήσεις;».

Αμέσως μετά, ο κ.Νατσιός ανέφερε: «Πώς γίνεται να ζητάτε τη δήμευση περιουσίας ανθρώπων που εμπλέκονται σε εμπρησμό όταν η περιουσία αυτή δεν έχει προκύψει από παράνομη πράξη; Αντιλαμβάνεστε τι προτείνετε; Καταλαβαίνετε ότι αυτό που ζητάτε να εφαρμόσουν οι δικαστές οδηγεί σε αντισυνταγματικές πράξεις και γενικές δημεύσεις;»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ αναφέρθηκε και στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά και της παραβατικότητας νέων ανθρώπων, επισημαίνοντας: «Έρχεται πολύ γρήγορα το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί είναι όχι σε τι πανεπιστήμια θα στείλουμε τα παιδιά μας αλλά τι παιδιά θα στείλουμε στα πανεπιστήμια. Επανειλημμένως έχω πει ότι έχουμε μια παιδεία που είναι παιδομάζωμα. Βλέπουμε νέα παιδιά να έχουν συγκροτήσει συμμορίες, να κυκλοφορούν ως αγέλες λύκων και να επιδίδονται σε βιαιοπραγίες. Γιατί, λοιπόν, φτάνουν τα παιδιά σε αυτό το σημείο; Είναι πολλές οι αιτίες, αλλά θα αναφέρω μία: όταν δεν έχουν γλώσσα, δεν έχουν λόγο, όταν δεν μπορούν να μιλήσουν, να συνεννοηθούν, φτάνουν πολλές φορές στην εξαλλοσύνη. Αντί να λύνουν τις διαφορές τους με τον λόγο, τις λύνουν με τα χέρια. Αρκετά από αυτά μάλιστα έχουν μια διάθεση απαισιοδοξίας. Πρέπει να υπάρξει πανστρατιά, με συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της κατάστασης και διάθεση ουσιαστικής παρεμβατικής πολιτικής. Τα πράγματα πλέον είναι πάρα πολύ ανησυχητικά και απαιτούν άμεσες και ρηξικέλευθες λύσεις».

Επίσης, ο κ. Νατσιός άσκησε κριτική σε όσους βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, υποστηρίζοντας: «Εάν είχαν κατηχηθεί σωστά οι συνάδελφοι που ψήφισαν αυτό το νομοσχέδιο θα ήξεραν το μεγάλο λάθος που διέπραξαν. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά και εάν το θελήσει ο Θεός θα μπορέσουμε στο μέλλον να αλλάξουμε τον συγκεκριμένο νόμο. Στηρίζουμε τα πάντα στην απέραντη αγάπη του Χριστού. Πιστεύω πως όταν οι Ελληνίδες και Έλληνες βουλευτές έμειναν μόνοι τους θα ήξεραν εάν έπραξαν ορθώς ή λάθος. Πάντως, το ευχάριστο είναι ότι ο λαός μας ξέρει. Ο απλός κόσμος θα δείξει σύντομα σε όσους τον κορόϊδεψαν ότι για να συνεχίσει να έχει προμετωπίδα την πατρίδα, την πίστη και την οικογένειά του, οφείλει να αγωνιστεί».

Η αντιπαράθεση με Φλωρίδη

Σε υψηλούς τόνους και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να αντιδρά και να απαντά πολύ συχνά, στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης ότι η ιδεολογική της προσέγγιση είναι ο ποινικός λαϊκισμός, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Φλωρίδη στις αναφορές του προέδρου της «ΝΙΚΗΣ», Δημήτρη Νατσιού ότι «τα ανήλικα παιδιά θα είναι τα πιο αθώα θύματα των ποινικών κωδίκων» και ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο παιδομάζωμα», καταλογίζοντάς του υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια.

«Με διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια, αρνείστε να ψηφίσετε τάχα ότι συμπαρασταστέκεστε, ένα πλέγμα προστασίας για την αντιμετώπιση της ανομίας. Πείτε στους γιατρούς, που μάχονται στα νοσοκομεία και τους βρίζουν και τους χτυπάνε, γιατί δεν ψηφίζετε τις διατάξεις που τους προστατεύουν, τους δασκάλους, τους καθηγητές που τους βιαιοπραγούν απρόκλητα κάποιοι. Εμείς καθιερώνουμε ειδικά αδικήματα για αυτά. Γιατί δεν τα ψηφίζετε αυτά και επικαλείστε διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια;

Δεν εμπιστεύεστε δικαστές που έχουν 30 χρόνια υπηρεσία να δικάσουν, εφέτες και προέδρους εφετών; Προς τι η αντίθεσή σας. Σε ποιο λαό απευθύνεστε; Σε ποιες οικογένειες; Σε ποια νέα παιδιά; Σε ποια θύματα ενδοοικογενειακής βίας;», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε:

«Εδώ υπάρχει ένα πλέγμα διατάξεων που τους προστατεύει, Και σεις αρνείστε όλα αυτά, αρνείστε να συνομιλήσετε με την κοινωνία, που αυτή τη στιγμή δεν ζει σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας. Αισθάνεται ανασφαλής και έχει ένα αίσθημα ατιμωρησίας. Και με δικολαβίστικες προσεγγίσεις θέλετε να μας πείτε ότι όλο αυτό το πλέγμα το οποίο φέρνει η κυβέρνηση εσείς δεν το ψηφίζετε στο όνομα της κοινωνίας αλλά η κοινωνία είναι εκεί και σας περιμένει.

Και ακριβώς αυτά τα νομοσχέδια είναι που αναδεικνύουν την υποκρισία σας. Λόγια, λόγια, λόγια και όταν έρχεται η στιγμή που πραγματικά η ελληνική κοινωνία βλέπει την κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των δικών της αναγκών και υπέρ των δικών της συμφερόντων, λέτε όχι. Κατά τα λοιπά, στις παρελάσεις είστε πρώτοι, αλλά για πείτε στους γιατρούς, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους καθηγητές, στα θύματα της ενδοοικογενειακής, στις οικογένειες που βλέπουν τα σπίτια τους αδειανά από τους κλέφτες -και αυτά είναι λαϊκά σπίτια δεν είναι των πλουσίων- γιατί δεν θέλετε να υπάρξει ένα πλέγμα προστασίας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η ανομία;».

«Αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης ήταν μια ευκαιρία να αποδειχτεί ότι είστε υποκριτές και τίποτα παραπάνω», κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

«Όλος ο επιστημονικός κόσμος που είναι αντίθετος είναι υποκριτές; Κυριαρχούνται από δικολαβίστικο πνεύμα;», αντέδρασε ο κ. Νατσιός.

«Εσείς πάτε πάντα στις συνέπειες. Να τιμωρήσουμε, να τιμωρήσουμε. Η τιμωρία δεν λύνει προβλήματα, πρέπει να πάμε στα αίτια, γιατί αγρίεψαν τα παιδιά μας. Αν τα τιμωρήσουμε και τα κλείσουμε φυλακή δηλαδή θα αντιμετωπιστεί η βία των νέων; Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς είστε υποκριτές γιατί αγνοείτε το θέμα και μας κουνάτε και το δάχτυλο», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Έχουμε μια παιδεία παιδομάζωμα. Δεν λύνονται έτσι τα θέματα. Είναι πολύ βαθύτερα τα αίτια της βίας των νέων και της ενδοοικογενειακής βίας. Δώστε χρήματα στο λαό για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα φριχτά, καθημερινά προβλήματα και θα σταματήσει η βία και μέσα στα σπίτια και τα παιδιά θα μορφωθούν καλύτερα».

«Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς έχετε απομακρυνθεί και έχετε φύγει από την πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Νατσιός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ