Βίτσας: Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι και στο θέμα του αιγιαλού

Βίτσας: Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι και στο θέμα του αιγιαλού

«Θερμό» πολιτικό καλοκαίρι προανήγγειλε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή.

«Εμείς έχουμε πει ότι οι Ευρωεκλογές αλλάξαν το πολιτικό σκηνικό. Αυτή τη στιγμή κυβερνά το δεύτερο και το τέταρτο κόμμα. Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος μας είναι ένα κοινωνικοπολιτικό μέτωπο με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Αριστεράς. Κι αυτή είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, αλλά οι εκλογές πρέπει να γίνουν», τόνισε ο κ. Βίτσας.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση όμως Σαμαρά-Βενιζέλου ανοίγει με απίθανα μεγάλη ατζέντα ως προαπαιτούμενα του 1+1 δισ. που αφορά το νομοσχέδιο για τη “μικρή”, αφορά τους αιγιαλούς, αφορά αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς θα είμαστε απέναντι και αυτό το μέτωπο το οποίο οικοδομούμε και μπορώ να σας πω ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε αντίστοιχη εκδήλωση που κάναμε για τη ΔΕΗ στο Τιτάνια, για το ζήτημα της πώλησης των αιγιαλών και των παραλιών. Ανοίγει, λοιπόν ένα τέτοιο θέμα και θα μας βρει απέναντι. Και δεν ξεχνάμε ότι έκλεισε ξαφνικά η βουλή στη λογική ότι δεν υπάρχει νομοθετικό έργο και αρχίσαν τα θερινά τμήματα με σωρεία νομοσχεδίων και νομοθετημάτων».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις διαβουλεύσεις του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο να γίνει δημοψήφισμα για την «μικρή» ΔΕΗ. «Ξέρετε υπάρχει μία διαδικασία. Ψηφίζετε το νομοσχέδιο και μετά, σύμφωνα με το Σύνταγμα, με τη συγκέντρωση 120 υπογραφών των βουλευτών θα θέσουμε αυτό το ζήτημα σε όλα τα πολιτικά κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. Και εκεί θα αναζητήσουμε αυτές τις 120 υπογραφές ξεκινώντας από τον αριθμό 71 που είναι οι βουλευτές μας. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και θεωρούμε ότι πρέπει να ανταποκριθούν και βουλευτές της συμπολίτευσης που έχουν μία ευθύνη απέναντι, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, στους ανθρώπους που τους εξέλεξαν».

Στην ερώτηση αν θα αποτελεί «μαγιά» για τον ΣΥΡΙΖΑ η εξεύρεση 120 βουλευτών, εν όψει και του ζητήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Βίτσας απάντησε: «Εσείς το λέτε…».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ